Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται...

Όταν κάποιος έχει εμπλακεί σε θέματα, που έχουν πλήξει την παράταξή του, έστω και αν νομότυπα δεν κατηγορείται, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να είναι προσεκτικός στην κριτική του. Και ιδίως όταν η κριτική αυτή έρχεται να σκεπάσει τα δομικά, στελεχιακά και διαρθρωτικά προβλήματα, που είχε αυτή η παράταξη στη διαχείριση της εξουσίας, και για τα οποία τιμωρήθηκε βαριά από τον ελληνικό λαό. Τέτοιες κρίσεις δείχνουν περίτρανα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μπορεί ν' αντιληφθεί τους λόγους της παραταξιακής ήττας. Γνωρίζοντας εκ του ασφαλούς το αποτέλεσμα, όπως όλοι μας λίγο πολύ,έστω και όχι στο τελικό του εύρος, θέλησε ν' αποχωρήσει για να επανακάμψει τιμητής των πάντων.

"Σας το 'λεγα εγώ λοιπόν".

Και τι μας έλεγε / λέει ο εν λόγω κύριος;

Μας λέει ότι θα έπρεπε το απερχόμενο κυβερνητικό κόμμα, με ευρύτατη εις βάρος του λαϊκή αντίθεση, όπως έδειξε το χθεσινό αποτέλεσμα, να μείνει στην εξουσία γι' άλλους 6 μήνες, στην αποκορύφωση των δριμύτατων αποτελεσμάτων παγκόσμιας και δημοσιονομικής εγχώριας οικονομικής κρίσης, για να "τιμήσει" την εκ του χρόνου αποσβεσθείσα και εκ των γεγονότων ανατραπείσα λαϊκή εντολή του 2007, των 151 βουλευτών. Ποσώς δεν τον ενδιαφέρει ότι η πρόσφατη ετυμηγορία του λαού αποδεικνύει ότι θα ήταν καταχρηστική η όποια περαιτέρω άσκηση εξουσίας και καταφανώς εις βάρος της άποψης της πλειοψηφίας.

Μας λέει ακόμα ότι θα έπρεπε να μείνει η παράταξη του άλλους 6 μήνες στην εξουσία, μήπως καιροσκοπικά μπορέσει να βρει μια καλύτερη συγκυρία για να κρατήσει τις "καρέκλες" ή εν τέλει να χάσει πιο τιμητικά. Το ότι η παράταξη του όμως ήταν έρμαιο δεκάδων κτυπημάτων πανταχόθεν, που δεν την άφηναν να κυβερνήσει, το ότι είχε απολέσει εν μέσω σκανδάλων μεγάλο μέρος των στελεχών της, αυτό δεν το περιλαμβάνει στην θεώρηση κατηγόρου που εκφράζει.
Το ότι υπήρχε δεδηλωμένη η πρόκληση του αντιπάλου κόμματος για "ανένδοτο" ως τις Προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, που θα δυσκόλευε περαιτέρω την όποια άσκηση διακυβέρνησης δεν μας το λέει.
Και εν τέλει ας βγει να πει φανερά και με θάρρος αν η παραμονή της παράταξής του στην εξουσία υπ' αυτές τις συνθήκες, θα ευνοούσε τη χώρα ή όχι. Αν πιστεύει πως ναι και ο Πρωθυπουργός του δεν το πίστευε, όπως έδειξαν οι εξελίξεις, τότε τι θα πρότεινε; Να μείνουν στη εξουσία ως τον Μάρτιο, με άλλο πρωθυπουργό;
Αν νομίζει ότι παρέσυραν τον Πρωθυπουργό του διάφορα άλλα στελέχη, τότε είναι σαν να μας λέει ότι θα έπρεπε να συνεχίσει να διακυβερνάται η χώρα από έναν πρωθυπουργό, που παρασύρεται σε τεράστια λάθη ακόμα και για τη διαχείριση της παράταξής του.
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν θα έπρεπε να προσέχει την κριτική του.

Είναι λυπηρό το θέαμα τέτοιας πολιτικής έκφρασης και δυστυχώς δείχνει το επίπεδο των στελεχών των κομμάτων εξουσίας. Στους χαλεπούς καιρούς φαίνονται οι χαρακτήρες. Και όταν άλλοι παραιτούνται και αποχωρούν, αναλαμβάνοντας ευθύνες, άλλοι ζητούν να επανακάμψουν φορτώνοντας ευθύνες, δρώντας ανθενωτικά και αγνοώντας τις προσωπικές τους συμμετοχές στις διαχειρίσεις, που τιμώρησε ο Ελληνικός λαός.

Και για το εύρος της ήττας, που πολύ κόπτεται το παραταξιακό αυτό στέλεχος, θα πρέπει να αποδείξει ότι θα ήταν μικρότερη τον Μάρτιο απ' ότι τώρα, για να τον πάρει κανείς στα σοβαρά. Αν έχει "εξομοιωτή εκλογών" να μας το πει, να το λανσάρουμε και για εξαγώγιμο προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου