Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η αποστολή του Πανιωνίου για τον αγώνα με ΟΣΦΠ

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Γιόνσον, Μιλοβάνοβιτς και ο τιμωρημένος Ομο.

Οι παίκτες που την απαρτίζουν είναι οι:

Ελευθερόπουλος, Σιδεράκης, Σιόβας, Κβιρκβέλια, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Ρόκας, Αυλωνίτης, Αναστασόπουλος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Σάμαρης, Κούρντι, Ριέρα, Εστογιανόφ, Κούτσι, Σκέμπρι, Κούρος.

Απαράδεκτος για 30 λεπτά ο Πανιώνιος έχασε στη Ρόδο από τον Κολοσσό 72-67

Με μόνο διασωθέντα τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς (25 πόντοι), που θυμίζει πια Μπόμπαν και με μόνο δεκάλεπτο της προκοπής το τελευταίο όταν πια το ματς είχε κριθεί, ο χωρίς ρυθμό Πανιώνιος έχασε στη Ρόδο από τον Κολοσσό με 72-67 και μπήκε με το αριστερό στη νέα σεζόν.

Δεκάλεπτα: 18-9, 42-25, 54-40, 72-67.
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Παπαπέτρου, Παναγιώτου.

Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 4, Χάτεν 13(1), Καλαϊτζής 2, Πάνος 2, Γεωργαλής, Ασημακόπουλος, Μπόικιν 20(2), Χαρίσης 8, Τσάμης 13, Χόπσον 8(1).

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 2, Κις 5(1), Αθανασούλας 2, Στέφεσον 8, Ντίμπλερ 6(2), Μπατής 10(3), Γιάνκοβιτς 25(1), Καββαδάς 1, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 8, Νάτζφεϊ.

Eurocup Πόλο. ΠΑΟ-ΠΓΣΣ 6-8

Μεγάλη νίκη πέτυχε η νεανική ομάδα πόλο του Πανιωνίου στο Eurocup του Πόλο εκτός έδρας επί του ΠΑΟ με 6-8. Όπως λέει και ο προπονητής της ομάδας ο Σελετόπουλος, τώρα είμαστε 50-50 για την πρόκριση. Δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά. Γιορτάζουμε μια μεγάλη νίκη που δίνει ψυχική δύναμη για τη συνέχεια γνωρίζοντας ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και να είμαστε συγκρατημένοι. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές της νίκης.

Τα 8λεπτα: 3-3, 0-2, 1-2, 2-1.

Παναθηναϊκός: Γ. Αφρουδάκης 2, Τσόκας, Δερμιτζάκης, Κοκκινάκης, Γ. Κόχειλας.

Πανιώνιος: Καπότσης 4, Μιμίδης 2, Παπαδόγκωνας, Κουκής,

Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει...


Δημήτρης Κοτσαρίδης. Ο τέταρτος νεκρός. Τον αποχαιρέτησε ο κόσμος σήμερα στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

«Εμείς δεν είχαμε χημικά. Ήμασταν άοπλοι. Ο Δημήτρης δεν ήταν εκεί για βόλτα. Αγωνιζόταν για να έχει ο κόσμος δουλειά και να ζει αξιοπρεπώς. Ο Δημήτρης ήταν χωρίς μεροκάματο και η γυναίκα του κι αυτή άνεργη, με ένα δάνειο 750 ευρώ τον μήνα και δύο κόρες 29 και 22 ετών. Να καθόμαστε να προσκυνάμε; Πήγαμε να αγωνιστούμε».

Λόγια από την αδελφή της γυναίκας του, που φανερώνουν τη φρόνηση και θέληση να πολεμήσουμε την εξαθλίωση, που φέρνει η ετεροβαρής αντιμετώπιση της κρίσης απ' όσους θέλουν να μας μετατρέψουν σε βαριά τιμωρημένα παραδείγματα προς αποφυγή από τις κοινωνίες των άλλων λαών. Αξιοπρέπεια. Προσπαθούμε να την βαστάξουμε. Όσοι νομίζουν, αν νομίζουν, ότι με θύματα θα κάμψουν τις αντιδράσεις όσων νοιώθουν να χάνουν την αξιοπρέπειά τους, θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσουν όσο είναι καιρός και δεν έχει επέλθει η πλήρης καταστροφή με την ολοκληρωτική ρήξη του κοινωνικού ιστού. Ακόμα και στην ανέχεια και στη φτώχεια, η φιλαλληλία και η αλληλεγγύη σε κρατάει ζωντανό. Ποια αλληλεγγύη κτίζεται για να κρατήσει το λαό ζωντανό μέσα στην κρίση; Η εμπιστοσύνη ότι όσοι ηγούνται προσπαθούν για το καλό δεν κτίζεται με θύματα αλλά αποκτιέται από τη στάση των ταγών, στάση που να αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα για τους πολίτες. Αν συνεχίσουμε έτσι το μόνο που θα συνεχίσει να υπάρχει από την ως τώρα Ελλάδα ...θα είναι η δράση των κουκουλοφόρων...

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκέπασε τον συμπολίτη μας.

Σχόλια στα δημοσιευόμενα πλάνα για τον αυριανό αγώνα Ολυμπιακού-Πανιωνίου.

Απ'ότι φαίνεται, τα σχέδια του Λεμονή για αύριο είναι για ενδεκάδα με Ελευθερόπουλο, Πετκάκη, Κρικβέλια, Τσότσαλιτς, Σιόβα, Κουμορτζί, Σάμαρη, Γουνδουλάκη, Ριέρα, Εστογιανόφ, Κούτσι με ενδεχόμενη συμμετοχή Ρόκα στα αμυντικά χαφ αντί για κάποιον άλλον χαφ από τους παραπάνω (onsports.gr). Χωρίς να θέλω να κάνω τον προπονητή, άποψη εκφράζοντας, θεωρώ ότι ένας από τους Γουνδουλάκη και Ριέρα δεν έχουν θέση στην αρχική ενδεκάδα και η συμμετοχή Ρόκα είναι αναγκαία. Είναι σαφές ότι απόντος του Όμο αδυνατίζει ιδιαίτερα η ανασταλτική δυνατότητα του κέντρου μας και ο Κούμο μόνος του δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Επίσης Κούμο και Ρόκας έδειξαν ιδιαίτερα καλή συνεργασία στα Γιάννινα. Η επιτυχία στο ματς με τον Ολυμπιακό ξεκινάει από την άμυνα γιατί ο αντίπαλος έχει παίκτες όπως ο Τζιμπούρ και ο Μιραλάς με ταχύτητα και τεχνική, που μπορούν να εκμεταλλευτούν και το οποιοδήποτε λάθος, γεγονός που καθιστά ως εκ των ουκ άνευ, την ανάγκη καλύτερης αλληλοκάλυψης. Ο Πανιώνιος έχει τις δυνατότητες να κτυπήσει το ματς και μένει να του πάνε κάποιες λεπτομέρειες καλά για να μπορέσει να το επιτύχει. Αυτές τις λεπτομέρειες πρέπει να τις προσέξουμε ιδιαίτερα. Σε τέτοια ματς μετράει πολύ να κάνεις όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, ει δυνατόν καθόλου. Η προϊστορία δείχνει ότι σε τέτοια ματς στην έδρα σου συνήθως ο αντίπαλος δεν θα σε κερδίσει λόγω ανωτερότητας αλλά λόγω των δικών σου λαθών.Το σημαντικότερο είναι επίσης κατ' εμέ, όχι αυτό καθ' εαυτό το αποτέλεσμα, όσο η απόδοση . Θα είναι πολύ επιθυμητό η ομάδα να παίξει ένα καλό παιχνίδι ασχέτως αποτελέσματος και να μην επαναλάβει το ότι έκανε με την ΑΕΚ, που εκτός των άλλων, φαίνεται να πνίγηκε και στο άγχος. Αυτό είναι το ελάχιστο των απαιτήσεων. Να παίξουμε ένα παιχνίδι σύμφωνα με τις δυνατότητες, που φαίνεται ότι έχουμε φέτος και αν ο αντίπαλος αποδειχθεί ανώτερος με γεια του με χαρά του. Τέλος δεν κομίζω γλαύκας εν Αθήναις αν πω ότι η ομάδα του Ολυμπιακού παρά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ, δεν είναι στρωμένη και έχει πολλά σημεία προβληματικά και νεκρά διαστήματα απόδοσης. Αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε αποτέλεσμα. Και επειδή ο Ολυμπιακός δεν είναι ιδιαίτερα κοντρολαρισμένος ακόμα, ένας άλλος παράγοντας που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και εν γένει προσπαθεί στα εντός Ελλάδος κυρίως παιχνίδια του, είναι τα στημένα, ιδίως αν παίζει ο Ιμπαγάσα. Όσο λιγότερα τους δώσουμε (ας ελπίσουμε να μην συνδράμει και η διαιτησία προς το αντίθετο) τόσο το καλύτερο.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟ ΜΟΡΦΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ... και περί Τζάμπα μαγκιών

ΥΠΟ ΜΟΡΦΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ... Η οποιαδήποτε συσχέτιση με την πραγματικότητα αφήνεται στην ενεργό φαντασία του αναγνώστη και δεν επιχειρείται από τον ίδιο τον γράφοντα.

Με έχουν βάλει υπεύθυνο στην εταιρία να διαπραγματευτώ τη χρηματοδότηση της από νέους επενδυτές και συνομιλώ με τους δικηγόρους και τους λογιστές που έχουν στείλει. Η εταιρία έχει πρόβλημα λειτουργίας και χρέη και η χρηματοδότηση είναι απαραίτητη και ζωτική. Δέχομαι όλους τους όρους για να κρατήσω εν ζωή την εταιρία. Σε αυτή τη ζωή όμως, αν δεν αντιδράς καθόλου και είσαι τελείως δεκτικός, το σίγουρο είναι ότι τελικά θα σε στριμώξουν.

Ξαφνικά καταλαβαίνω ότι μου ζητάνε να στηρίξουν τη χρηματοδότηση σε ενέργειες που θα καταλήξουν στην απόλυση ή στην μιζέρια των εργαζομένων στην εταιρία, σε τέτοιο βαθμό που ίσως πια να μην είναι εφικτή η παραγωγική λειτουργία της και χωρίς να εγγυώνται μάλιστα ότι ένας τέτοιος εταιρικός ανασχηματισμός θα μπορέσει να κρατήσει εν ζωή την εταιρία. Έχω την υπόνοια ότι δεν θέλουν να χρηματοδοτήσουν την εταιρία για να επιβιώσει αλλά για να τη διαλύσουν και να εκμεταλλευτούν το real estate σα νέα αφεντικά.

Χωρίς να το σκεφτώ και πολύ, αποπέμπω κακήν κακώς τους δικηγόρους και τους λογιστές και τους λέω πως δεν διαπραγματεύομαι μαζί τους πλέον αλλά με τ' αφεντικά τους. Τα αφεντικά τους κάνουν το προφανές, με γράφουν δηλαδή στα παλιά τους τα παπούτσια και μου διαμηνύουν πως αν ακόμα θέλω τη χρηματοδότησή τους, πρέπει να πείσω τους αντιπροσώπους τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και να τα βρω με αυτά που θα μου θέσουν σαν όρους.

Σκιάζομαι. Πανικοβάλλομαι. Για να τους κάνω να γυρίσουν πίσω και να εγκρίνουν τη χρηματοδότηση, δεσμεύομαι ότι όχι μόνον αυτά που μου λένε θα κάνω αλλά και ακόμα παραπάνω. Πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος. Προσπαθώ να πείσω τώρα τους συναδέλφους μου πως αν κάνουμε όσα μας λένε, η εταιρία θα επιβιώσει, αλλά πόσοι απ' αυτούς θα μείνουν συναδελφοί μου και όσοι μείνουν, τι συνθήκες εργασίας θα έχουν πια, αν υπάρχει η εταιρία στο τέλος;

Ίσως αν αντιδρούσα λιγότερο δεκτικά εξ αρχής να είχα καλύτερη τύχη και καλύτερα αποτελέσματα; Ίσως να μην το μάθω ποτέ αλλά και αν το μάθω θα μου είναι πια άχρηστη γνώση. Μπορεί να χρησιμεύσει σε μεταγενέστερους που θα βρεθούν στην ίδια θέση αν αυτοί διδάσκονται από την Ιστορία καλύτερα απ' ότι εγώ.

ΥΓ: Μια που ακούστηκε ο χαρακτηρισμός "Τζάμπα μάγκας", να πούμε ότι μπορεί όντως να χαρακτηρίσει όποιον επικρίνει εκ του ασφαλούς και λεονταρίζει γνωρίζοντας ότι δεν κινδυνεύει αλλά άραγε ποιος σώφρων νοιώθει ότι δεν κινδυνεύει σήμερα;

Και επίσης πως άραγε μπορούμε να χαρακτηρίσουμε εκείνον, που πρέπει να προκληθεί και να κατηγορηθεί πρώτα για να δείξει τη διαφάνεια των πράξεών του εκ των υστέρων και όχι άμεσα ως όφειλε εκ της θέσης του και εκ των συνθηκών που επικρατούν και χρειάζονται περισσότερο φως να πέφτει στις πράξεις των υπευθύνων, αν θέλουμε πιο πολλοί να συναινούν μαζί τους;
Και μάλιστα να δείξει μια διαφάνεια πράξεων που ναι μεν ταιριάζουν με τα όσα φανερά λέει αλλά συνεχίζουν να μην πείθουν για την αποτελεσματικότητά τους και να δημιουργούν μεγαλύτερες ανησυχίες για την άνευ όρων δεκτικότητα τους, που αφαιρεί και τις ελάχιστες ελπίδες για την ύπαρξη και διατήρηση κόκκινων γραμμών και δικλείδων ασφαλείας.

Αλλά πολύ λίγη σημασία έχουν όλα αυτά πια... Ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση είναι να διαμορφωθεί πλέον ένα σαφές πλαίσιο και να το παλέψουμε με σύμπνοια. Για να υπάρχει η σύμπνοια, πρέπει να εφαρμοστεί το απόφθεγμα του Αποστόλου, "Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε" και να μην έχουμε ρίξει όλα τα βάρη στα πιο αδύναμα υποζύγια της κοινωνίας μας. Πολύ δύσκολη όμως είναι η απαιτούμενη φιλαλληλία στην Ελλάδα των ετεροβαρών νομοθετημάτων.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ στο άρθρο 37. ΟΙ ΛΟΓΟΙ

Προς τιμή της, η κα Κατσέλη έμεινε πιστή στις αρχές της και στις απόψεις της πέραν των κατά συρροήν εκβιασμών που δέχεται όλος ο Ελληνικός Λαός. Αντιγράφω από τα tanea.gr τις απόψεις της για άρθρο 37:

Με το άρθρο αυτό, δημιουργούμε «επικίνδυνο εργασιακό γεγονός» τόνισε η κυρία Κατσέλη, προέβλεψε «γενικευμένη, απότομη και ανεξέλεγκτη μείωση μισθών για πάνω από 1 εκατ. εργαζομένους», γεγονός που θα στερήσει πολλά δισεκατομμύρια από την ελληνική οικονομία και θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση, ενώ δεν πρόκειται να αυξήσει καθόλου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ή στην καταπολέμηση της ανεργίας.

«Και μετά θα έρθει η τρόικα να μας ζητήσει νέα μέτρα γιατί δήθεν δεν πιάσαμε τους στόχους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η κυρία Κατσέλη.

Ουσιαστικά δεν παγώνουν οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας, αλλά καταργούνται τόνισε η κυρία Κατσέλη, αφού, όπως εξήγησε, κανείς εργοδότης δεν θα έχει κίνητρο να συνάψει τέτοιου είδους συμβάσεις.

Η κυρία Κατσέλη δεν δίστασε να μιλήσει για άμεσο κίνδυνο «αποδόμησης των συλλογικών οντοτήτων» με αποδυνάμωση των κοινωνικών εταίρων με τη μορφή που τους γνωρίζουμε σήμερα, αφού, όπως προέβλεψε, αν το άρθρο αυτό περάσει η τρόικα θα ξαναθέσει στο τραπέζι ζητήματα εργασιακά και συλλογικών συμβάσεων ζητώντας ακόμη αυστηρότερα μέτρα.

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα απειληθεί και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβασης Εργασίας, άφησε να εννοηθεί η κυρία Κατσέλη.


ΥΓ: Συλλυπητήρια στον άτυχο συμπολίτη μας που έχασε τη ζωή του σήμερα. Τέσσερα τα αθώα θύματα ως τώρα. Να δούμε πόσα ακόμα θα χρειαστεί η σωτηρία της Πατρίδας;

ΥΓ2: Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει την οξεία έκφραση περί "ομερτά" ο κος Τσίπρας για να δοθούν στη δημοσιότητα οι επιστολές Βενιζέλου και Παπανδρέου προς Λαγκάρντ. Τους τιμά άραγε αυτό; Και γιατί άραγε ο κος Βενιζέλος δεν αναφέρει τίποτα περί συμβάσεων σε αυτές τις επιστολές του (Τέλος Σεπτεμβρίου);

Επιστολή Τσολακάκη προς Τσάβαλο

«Επειδή δεν πραγματοποιήθηκε το συμφωνηθέν ραντεβού της Τρίτης με τον πρόεδρο Βασίλη Τσάβαλο και κυρίως επειδή δεν αναγγέλθηκε η Συνέλευση της Δευτέρας, όπως μου υποσχέθηκε ο πρόεδρος, είμαι υποχρεωμένος να σας απευθύνω την παρούσα επιστολή.
Καταρχήν διαμαρτύρομαι εντονότατα, επειδή οι εκπρόσωποί μας στη Super League συνταυτίστηκαν με το παράνομο!!! αίτημα της ΠΑΕ Λάρισας για την παραμονή της στην Α' Εθνική κατηγορία.
Η προαναφερόμενη παρανομία των εκπροσώπων μας συνίσταται στο γεγονός πως ο ΚΑΠ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αλλάξει μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και κυρίως επειδή ο Αθλητικός Νόμος ξεκάθαρα καθορίζει πως τυχόν αύξηση των ομάδων από 16 σε 18, εφόσον ψηφισθεί φέτος, ισχύει για την επόμενη σεζόν.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω στην Γενική Συνέλευση της Super League της Παρασκευής προτείνω αυτή τη φορά οι εκπρόσωποί μας να υπερασπισθούν την Νομιμότητα του Πρωταθλήματος, στην δε χειρότερη περίπτωση να αποτρέψουν την μείωση των εσόδων μας από την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18 (έσοδα τηλεοπτικά, έσοδα χορηγίας του ΟΠΑΠ).
Δηλαδή, αν ανέλθουν 4 ομάδες, αυτές να μοιρασθούν τα 2/16 των προαναφερομένων χορηγιών και όχι τα 4/18.
Με την ευκαιρία σας γνωρίζω πως εμμένω στην παραίτησή μου την οποία θα μπορούσα να ανακαλέσω μόνο:

-Εφόσον μου το ζητούσε η Γενική Συνέλευση του Πανιωνίου.

-Εφόσον ο πρόεδρος Βασίλης Τσάβαλος θελήσει να μετάσχει στη Διοίκηση της ΠΑΕ ως εκπρόσωπος!!! του Πανιωνίου Γ.Σ.


Τελειώνοντας επιθυμώ να διατυπώσω την άποψη πως έχετε την ηθική υποχρέωση!!! να δώσετε στη δημοσιότητα την έκθεση ελέγχου που πραγματοποίησαν για λογαριασμό σας οι ορκωτοί λογιστές σας».

Το ζήτησε πράγματι η Τρόικα το Άρθρο 37;

Από την ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου:

"Η κατ’ αποτέλεσμα κατάλυση της συλλογικής αυτονομίας (ήτοι των συλλογικών διαπραγματεύσεων), δια του άρθρου 37, όχι μόνο πλήττει καιρίως το κοινωνικό κράτος στον ιδιωτικό τομέα και είναι καταφανέστατα αντισυνταγματική (λόγω παραβίασης του άρθρου 22 του Συντάγματος), αλλά δείχνει και το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Ειδικότερα οι διατάξεις αυτές έρχονται σε πρόδηλη αντίθεση και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αφού παραβιάζουν ευθέως πλειάδα Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και το άρθρο 1 του Πρώτο Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Τούτο σημαίνει ότι η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ουδόλως διαπραγματεύθηκε το θέμα αυτό με τη Τρόικα. Ούτε, άρα, η Τρόικα το ζήτησε. Διότι αν η Τρόικα το είχε ζητήσει, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου θα μπορούσε απλώς ν’ αντιτείνει ότι κάτι τέτοιο η Τρόικα δεν θα μπορούσε να το απαιτήσει, αφού παραβιάζει προδήλως το ευρωπαϊκό δίκαιο, άρα το δίκαιο που διέπει τις ίδιες τις αρμοδιότητες της Τρόικας!
Με απλές λέξεις η κατ’ αποτέλεσμα κατάλυση της συλλογικής αυτονομίας μέσω του άρθρου 37 του σχεδίου νόμου και η επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα βαρύνει αποκλειστικώς την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου."


Από την παρέμβαση του Προέδρου της ΓΣΕΕ στην επιτροπή Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης στη Βουλή:

«Είναι ομολογημένη η διάθεσή τους: Πάνε και καταδίδουν τη χώρα και ζητάνε πράγματα που δεν αντέχουν στη στοιχειώδη λογική. Κάποιοι απ' αυτούς, είναι εν πολλοίς κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, με εξαγόμενο προϊόν αμφίβολης ποιότητας».

Το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 9-10-2011 κυκλοφόρησε με εκτεταμένη αναφορά στο πολυνομοσχέδιο, όπου αναφερόταν ρητά πως το Άρθρο 37 μοιάζει σαν να βγήκε από ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.
Αναφερόταν μάλιστα στην απαίτηση να παρακαμφθεί και η σημερινή εργοδοτική δομή, που διαπραγματεύεται ως κοινωνικός εταίρος, δηλαδή και ο ΣΕΒ, ο Πρόεδρος του οποίου έχει με δήλωσή του κατακρίνει το άρθρο 37:

«Ο ΣΕΒ έχει έμπρακτα αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, την προσήλωσή του στον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ. Εχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για να μην καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και έχει με στοιχεία τεκμηριώσει στην τρόικα την άποψη, ότι το κύριο πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό.

Η έμμεση επαναφορά του θέματος της Συλλογικής Σύμβασης παραπέμπει σε ένα κακοστημένο θέατρο, μέσω του οποίου, οι υπαίτιοι της κρίσης επιχειρούν να φορτώσουν, για άλλη μια φορά, το κόστος των επιλογών και χειρισμών τους σε αυτούς, που δεν ευθύνονται για την κρίση -στον ιδιωτικό τομέα και στους εργαζόμενούς του, που εξοντώνονται αργά και σταθερά στον βωμό της διατήρησης του πελατειακού κράτους».


Ο υπουργός Eσωτερικών Χάρη Καστανίδη, είχε πει, ότι οι απαιτήσεις των δανειστών μας σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις «εξάγονται από μη πολιτικούς παράγοντες και επανεισάγονται από την τρόικα».

Κατά τ' άλλα καλούμαστε να δείξουμε αγόγγυστα πειθώ στα εκβιαστικά διλήμματα με τα οποία ασκείται η διακυβέρνηση της χώρας εδώ και μήνες τώρα.

Χωρίς όρια


Η φωτογραφία είναι από τη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας για το "πολυνομοσχέδιο". Ναι υπάρχουν ετερόκλιτα στοιχεία. Ναι δεν έχουν όλοι στο μυαλό τους τα ίδια πέρα από την κοινή συνισταμένη της διαμαρτυρίας. Όλοι αυτοί πορεύονται μαζί. Κυρίως τους ενώνει αυτό που βλέπουν απέναντί τους.

Απέναντι υπάρχει η τάση εκείνη που θέλει να "σώσει" τη χώρα αφαιρώντας ακόμα και την τελευταία δικλείδα ασφαλείας των εργαζομένων με την αναστολή των συμβάσεων. Χωρίς ίχνος δημοκρατικότητας, η τάση αυτή αμφισβητεί τη δυνατότητα των κοινωνικών εταίρων να συνεννοηθούν στοιχειωδώς με βάση την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση και τους αφαιρεί το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης. Είναι λυπηρό που η τάση αυτή δεν έχει κανένα φραγμό πλέον στο τι μπορεί να κάνει για να μας "σώσει". Δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή και δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα αλλά περισσότερο η θέληση να βάλουν όρια. Για παράδειγμα δεν καλούμε τους εταίρους σε διαπραγμάτευση για μείωση των μισθών λόγω της κρίσης αλλά τους καταργούμε ή με τη χρησιμοποιούμενη ορολογία, τους "αναστέλλουμε", βγάζοντας τα δίχτυα από τους ακροβάτες. Ή περπατάς στο σκοινί ως το τέλος ή σκοτώνεσαι. Όχι όρια. Ή πάρε το ξεροκόμματο ή μείνε νηστικός.

Είναι η τάση εκείνη που "για το καλό μας" παίζει το παιχνίδι των δις σφαγέων της Ευρώπης, που ζητούν τώρα να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους Έλληνες ώστε οι κοινωνίες της Ευρώπης να σκιαχτούν από το πάθημά τους. Σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, που προμηνύεται βραχύς ο βίος της, προτάσσοντας τον παραδειγματισμό και την τιμωρία έναντι της αλληλεγγύης των μελών της.

Σε άλλη ανάρτηση στο blog, γράφτηκε το ιστορικό αντίστοιχο του στρατηγού Τσολάκογλου, που θεωρώντας ότι "σώζει" τη χώρα από το ολοκαύτωμα, συνθηκολόγησε με δική του πρωτοβουλία με τους Γερμανούς. Να θυμίσω ότι μετά την Κατοχή ο Τσολάκογλου δικάστηκε και καταδικάστηκε εις θάνατον για παράνομη συνθηκολόγηση και εθνική αναξιότητα, ποινή, που μετά από χάρη που του δόθηκε, μετετράπη σε ισόβια. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά πιστεύω ότι το σκεπτικό των πράξεων Τσολάκογλου υπάρχει και στις νυν προσπάθειες σωτηρίας της χώρας. Είμαστε και σήμερα έρμαια μιας "παράδοσης άνευ όρων". Μπορούσαμε ή μπορούμε ακόμα να βάλουμε κάποια όρια εν τέλει; Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι και πριν την κρίση είχαμε κατ' ουσίαν εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα ως χώρα, με τη συμμετοχή μας στην ΕΕ, που κορυφώθηκαν με την ένταξή μας στην ΟΝΕ, εκχωρήσεις που περιορίζουν πολύ το τι μπορούμε να πράξουμε ανεξάρτητα και χωρίς την έγκριση των άλλων και ιδίως εκείνων που διαφεντεύουν την ετεροβαρή ΕΕ.

Η διαμαρτυρία όσο ετερόκλιτη και αν είναι, είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα του νόμου της δράσης και της αντίδρασης που ισχύει στη Φυσική. Και σε αυτό πρέπει να προστεθεί η ανθρώπινη απογοήτευση από δυο χρόνια αποτυχημένων χειρισμών, που οδήγησαν στην επιδείνωση αντί για τη βελτίωση. Μια επιδείνωση μάλιστα που όπως έγραψα, το τέρμα της δεν είναι διόλου φανερό καθώς ντόπιοι και ξένοι διαχειριστές της κρίσης κινούνται ατάκτως και χωρίς φραγμούς.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση του Προέδρου του Ερασιτέχνη Πανιώνιου για το έλλειμμα της ΠΑΕ

Ο  Πρόεδρος του ερασιτέχνη Πανιωνίου κος Βασίλης Τσάβαλος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Ο λογιστικός έλεγχος της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ολοκληρώθηκε και σε λιγότερο από ένα μήνα από την ανάληψη της διοίκησης του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ, ο οποίος ως γνωστόν κατέχει το 77% των μετοχών της ΠΑΕ, υπάρχει πλέον μία σαφέστατη εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα.
Τα αποτελέσματα φανερώνουν ένα σημαντικό έλλειμμα, το οποίο όμως σε κάθε περίπτωση και με τους κατάλληλους χειρισμούς ΕΙΝΑΙ διαχειρίσιμο. Τελεία και παύλα.
Προς αυτή την κατεύθυνση πλέον κινούμεθα, επανδρώνοντας σταδιακά την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, με άτομα που μπορούν να εξασφαλίσουν το αύριο και δεν θα διακινδυνεύσουν το σήμερα».

Ιστορικά διλήμματα



«Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος : Ή ν' αφήσω να συνεχισθή ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα, ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν.»

Γεώργιος Τσολάκογλου

Η τελική επιλογή επί του ιστορικού διλήμματος προς αποφυγήν "ολοκαυτώματος" δεν απεσώβησε τους υπολογιζόμενους σε 300.000 νεκρούς από την πείνα στην Κατοχή...
Αφιερωμένο εξαιρετικά σε αυτούς με παρόμοια μορφή "υπερηφάνειας".

[Η φωτογραφία απο τις 23 Απριλίου 1941, όταν ο Τσολάκογλου αναγκάσθηκε να υπογράψει στην Θεσσαλονίκη και τρίτο πρωτόκολλο παράδοσης της Ελλάδας με τον Γερμανό στρατηγό Άλφρεντ Γιοντλ (Alfred Jodl) και τον Ιταλό στρατηγό Αλμπέρτο Φερρέρο (Alberto Ferrero), για να ικανοποιηθεί και το γόητρο των Ιταλών].

ΥΓ: «Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων». Με αυτή τη φράση κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιγράφει στο Reuters το σχέδιο που συγκεντρώνει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και θέλει να υπάρξει ευρεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας ώστε να προωθηθούν όλα όσα ζητούν οι δανειστές.

(Aπό newsbeast.gr από τη δημοσίευση του Ρόιτερς).

Σίγουρα θα βρουν πολλούς τέτοιους με υψηλά επίπεδα 'περηφάνειας', άσε που έχουν ήδη μερικούς "Χριστοφοράκους" και στα μέρη τους, έτοιμους για τη δουλειά και με αρκετή πρότερη εμπειρία.

Α1 Πόλο. Πανιώνιος-Χίος 9-9

Καλή εμφάνιση και ιδιαίτερη αποδοτικότητα στις κόντρα επιθέσεις ο Πανιώνιος, που βρέθηκε να προηγείται 9-7 αλλά τελικά πήρε μόνον την ισοπαλία. Και αυτή βέβαια θεωρείται επιτυχία για τη νεανική ομάδα του Πανιωνίου, που ήταν το αουτσάιντερ. Δεκατρείς αποκρούσεις ο Φλέγκας για τον Πανιώνιο.

Τα 8λεπτα: 2-3, 2-2, 2-2, 3-2.

Τα γκολ για τον Πανιώνιο σημείωσαν οι: Παπαδόγκωνας 4, Μιμίδης 2, Κόττεριλ 1, Μιτελούδης 1, Κουκής 1.

Για την Χίο σκόραραν οι: Ντόσκας 4, Θεοδωρόπουλος 2, Βλοντάκης 1, Μιράλης 1, Κανδιόγλου 1.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τότε ΑΛΛΑΓΗ. Αύριο τι;



18-10-1981. Η "ΑΛΛΑΓΗ".

Που 'σαι Ανδρέα για να δεις τα παιδιά της Αλλαγής...

18-10-2011. ΙΣΩΣ ...προς ΑΠΑΛΛΑΓΗ...

...με καποια δις χρέη στο κεφάλι μας... Και λίγο πριν από τη χρεοκοπία που έφερε η μετατροπή της παραγωγικής οικονομίας σε οικονομία δανεισμών και επιχορηγήσεων. Μπροστά στην επιλογή ... της ελεγχόμενης ή μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Και στις δυο περιπτώσεις χωρίς δικλείδες ασφαλείας για το μέλλον.

Τότε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Τώρα Τρόικα και Μνημόνιο. Επακόλουθο η σημερινή εποχή εκείνης; Ίσως. Σίγουρα εκείνη η εποχή είχε σαν κορυφαίο της επίτευγμα τη θέσπιση κάποιων κοινωνικών νομοθετημάτων που αποτελούσαν σημαντική επέκταση του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας. Παράλληλα όμως ξεκίνησε σε ευρύτερη έκταση το λεγόμενο πελατειακό πολιτικό σύστημα, ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός, η επικράτηση του κομματισμού σε βάρος της πολιτικής ιδεολογίας, η ελάσσονα προσπάθεια, ο δικομματισμός και πολλά άλλα που στη συνέχεια γιγαντώθηκαν και συνετέλεσαν στη σημερινή μας τραγική κατάσταση.

Ιστορική σύμπτωση αυτή η επέτειος σε σχέση με την αυριανή "μητέρα των απεργιών"; Μπορεί να θέλει να μας δώσει η μοίρα ένα έναυσμα να κάτσουμε να σκεφτούμε και να αποτιμήσουμε τα πράγματα σε βάθος χρόνου. Ώρα σκέψεων για το αύριο με βάση την ιστορική μνήμη και τον απολογισμό του χθες; Νομίζω ναι...Σίγουρα ώρα αποφάσεων του καθενός μας σε προσωπικό επίπεδο.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 0-0

Υπό τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στον συγκεκριμένο αγώνα (απουσία Εστογιανόφ, αποβολή Όμο και παιχνίδι με 10 παίκτες από το 40'), μάλλον πήραμε το καλύτερο βαθμολογικά που γινόταν. Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι ο Πανιώνιος έχασε τις ευκαιρίες που ίσως έβγαζαν νικητή στον αγώνα και μάλιστα με τον ίδιο παίκτη το Σιόβα (35', 62' και η πιό σημαντική σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Κηπουρό, στο 87'), που παρά την πολύ καλή αμυντική του εμφάνιση, ήταν "μοιραίος" επιθετικά.

Το θέαμα του αγώνα, ανάλογο της περιρρέουσας ατμόσφαιρας στο ποδοσφαιρικό και εν γένει ελλαδικό χώρο. Τραγικό. Και ο Πανιώνιος μέτριος ως κακός και στο Α μέρος που έπαιζε με 11 παίκτες. Γενικά είπαμε ότι δεν μπορεί να κριθεί παρά μόνον ανασταλτικά σήμερα από το 40' και μετά αλλά και πριν δεν έδειξε κάτι περισσότερο σε άλλους τομείς. Όμως και ποιος μπορεί να πει ότι αυτό που βλέπουμε στη Super League είναι ποδόσφαιρο, όσο και αν σήμερα στους Ζωσιμάδες υπήρχε πολύς αέρας που δεν επέτρεπε την ποιότητα στο παιχνίδι όπως και το γνωστό γήπεδο που είναι βγαλμένο από άλλες εποχές.
Και ο διαιτητής σε αρκετές περιπτώσεις έτοιμος να εγχειρίσει, μοίρασε αφειδώς κάρτες, εκτός της κόκκινης του Όμο, τις περισσότερες αδικαιολόγητα, σε Γουνδουλάκη, Σιόβα, Κρικβέλια, Σάμαρη και σε έναν ή και στους δυο από Κούτσι και Τσότσαλιτς, μια που δεν κατάφερα να καταλάβω τι και που έδειξε εκείνη την ώρα.

Καλό ντεμπούτο ο Ρόκας που βοήθησε. Καλός και ο Πετκάκης δεξιά. Πιο πολλά προβλήματα είχαμε αριστερά από τον Γεωργίου και ο Κρικβέλια δεν είναι αμυντικά όσο καλός μπορεί να είναι ίσως και λόγω της προσπάθειας να συμβάλλει στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας από την πτέρυγά του. Καλύτερος από συνήθως ο Ελευθερόπουλος αν και δεν έγιναν κλασσικές φάσεις. Τουλάχιστον στα κόρνερ και στις γιόμες, δεν έδειξε τον πανικό στις εξόδους άλλων αγώνων. Μικρό ντεμπούτο για λίγα λεφτά, που δεν μπορεί να κριθεί και από τον Σκέμπρι.
Κορυφαίος σήμερα ο απροσπέλαστος Τσότσαλιτς ενώ σημαντικά βοήθησε ο Κουμορτζί.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Λίλα, Κεϊτά (64΄Μπαγκαγιόκο), Τζημόπουλος, , Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (83΄ Τζάνης), Μπεσέρα (64΄Ζαϊρί), Μπακαγιόκο

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Όμο, Ρόκας, Κουμορτζί, Σιόβας, Γουνδουλάκης (65΄ Σάμαρης), Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Κούτσι (90΄ Αυλωνίτης) Ριέρα (83΄Σκέμπρι)