Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ματαιότης ματαιοτήτων...

Ο αιφνίδιος θάνατος του Ντε Νίγκρις μετά το τραγικό τέλος του Ένκε μας κάνει να αναλογιστούμε τη ματαιότητα πολλών πραγμάτων που μας απασχολούν μπροστά στη σημασία της ίδιας αυτής της ανθρώπινης ζωής και της βασικής παραμέτρου για οτιδήποτε άλλο, της υγείας (ψυχικής και σωματικής). Ίσως θα μπορούσαμε στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ντε Νίγκρις, να σκεφθούμε την αρκετά αυξημένη συχνότητα των παρόμοιων περιστατικών σε αθλητές τα τελευταία χρόνια, αλλά η ώρα δεν είναι για τέτοιες αναλύσεις και εμβαθύνσεις σε αίτια και αφορμές. Είναι ώρα απλά να συλλυπηθούμε τους οικείους του συνανθρώπου, που χάθηκε και να ελπίσουμε ότι θα χάνονται όσο το δυνατόν λιγότεροι νέοι άνθρωποι τόσο ξαφνικά και αναίτια.

3 σχόλια :

  1. Κι εγώ σοκαρίστηκα όταν το άκουσα. Ειλικρινά συλλυπητήρια κι από εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από Goalday:

    "«Στην αρχή της σεζόν και πριν ξεκινήσει η προετοιμασία είχαμε κάνει αναλυτικά καρδιολογικά τεστ σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στον Ντε Νίγκρις είχε διαγνωστεί γενετική διαφορά στην καρδιά, ένα είδος δυσπλασίας, που μετά την ηλικία των 30 δημιουργεί μεγάλο ρίσκο ξαφνικού θανάτου» δήλωσε ο έμπειρος Τούρκος καρδιολόγος που τα τελευταία 14 χρόνια δουλεύει για τις ομάδες της Αγκυρας και συνέχισε:


    «Του το είχαμε πει, αλλά εκείνος το αρνήθηκε λέγοντάς μας ότι τόσα χρόνια έχει περάσει από πολλές εξετάσεις και από τη στιγμή που έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο ως εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα του Μεξικού δεν μπορεί να υφίσταται»...


    Σύμφωνα με τον Τούρκο γιατρό το 5% των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που είχε εντοπισθεί στον Μεξικανό επιθετικό οδηγούνται στο θάνατο!


    «Από την πλευρά μας ενημερώσαμε για το πρόβλημα την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις αρχές του ποδοσφαίρου της χώρας και μας απάντησαν ότι ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί με ευθύνη της ομάδας και του ίδιου του ποδοσφαιριστή, αρκεί να συνυπογράφαμε ένα χαρτί ότι αναλαμβάναμε από κοινού την ευθύνη.


    Η ομάδα δεν το δέχθηκε και ο παίκτης αναχώρησε για την Ελλάδα και πήγε στη Λάρισα όπου και υπέγραψε νέο συμβόλαιο» δήλωσε ακόμα ο Μπουράκ Κουντουρατσίογλου, που αρνήθηκε να σχολιάσει τα ιατρικά τεστ από τα οποία πέρασε ο παίκτης στην Ελλάδα.


    «Δεν θέλω κάποιο σχόλιο για το τι εξετάσεις έκαναν στην Ελλάδα, γιατί πολύ απλά υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζω» είπε ο κ. Κουντουρατσίογλου.

    Στη Λάρισα πάντως επισήμως αρνούνται ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις ιατρικές εξετάσεις και δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο ποδοσφαιριστής, όταν πέρασε από καρδιολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Λευκός Σταυρός, επέδειξε ένα χαρτί το οποίο ανέφερε ότι αντιμετωπίζει μία διατατική μυοκαρδιοπάθεια.

    Βεβαίως ένα τέτοιο χαρτί, αν υπήρχε, θα επιβεβαίωνε απόλυτα την τουρκική διάγνωση και θα δημιουργούσε τεράστια ερωτηματικά για το κατά πόσο η Λάρισα έπρεπε να προχωρήσει στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή."

    O Κοβάσεβιτς υπήρξε τυχέρός μέσα στην ατυχία του να έχει την καρδιακή πάθηση, που του 'κοψε το ποδόσφαιρο αλλά του έσωσε τη ζωή.
    Ο Ντε Νίγκρις υπήρξε άτυχος παρά τη τύχη του να διαγνωσθεί.
    Η ΕΠΟ μάλλον πρέπει να επιβάλλει να σχηματίζεται σαφής φάκελος υγείας των ποδοσφαιριστών και να ενημερώνεται ανά εξάμηνο. Ίσως σώσει ζωές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή