- Ας τονίσει κάποιος από το επιτελείο του στον κο Καρατζαφέρη πως άλλο είναι η λαϊκή δεξιά και άλλο η λαϊκιστική δεξιά. Η προσθήκη στο "ρόστερ" του ΛΑΟΣ , ανθρώπων όπως ο κος Ψινάκης ή ο κος Ανατολάκης καταλαβαίνουμε ότι δεν γίνεται για συνεισφορά στην παραγωγή πολιτικής αλλά προς άγραν ψήφων από την δημοσιότητα των ονομάτων.
Αλλά τι να πράξει και ο αρχηγός του ΛΑΟΣ όταν τα υποτιθέμενα "σοβαρά" κόμματα εξουσίας έχουν εδώ και χρόνια χρησιμοποιήσει τα περισσότερα πρωτοκλασσάτα ονόματα καλιτεχνών και αθλητών; Έτσι πάμε να φτιάξουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα; - Διαβάζω εδώ και μέρες για τις ευθύνες Καραμανλή για το απροχώρητο της κατάστασης στην Ελλάδα. Εντάξει, το να το εκφράζουν αυτοί, που σταθερά κατήγγελαν, τη ραθυμία, την έλλειψη σχεδίων, την αργή αντίδραση στις περιστάσεις και τη διάθεση αποφυγής των ευθυνών εκ μέρους του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της ΝΔ από το 2004, το καταλαβαίνω και το συμμερίζομαι εν πολλοίς. Το να το διαβάζω όμως σε άρθρα άλλων, που τους ήρθε ξάφνου τώρα εξ επιφοιτήσεως η αποκάλυψη είναι ειλικρινά εκνευριστικό. Προφανώς, "Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται".
- Για τον κο Κώστα Καραμανλή είναι γνωστό και το έχει δηλώσει ο ίδιος ότι το πολιτικό του πρότυπο ειναι ... ο "Ανδρέας Παπανδρέου". Μήπως και η σχιζοφρένεια, που υπάρχει στην πολιτική σκηνή αυτής της χώρας, συντελεί εν τέλει στην κατάσταση μπάχαλου που φθάσαμε. Πχ άλλο κόμμα προτιμητέο για κυβέρνηση και άλλος προτιμητέος ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός.
- Ο Κώστας Καραμανλής ήξερε ότι η κατάσταση που παρελάμβανε το 2004 δεν ήταν αυτή που επίσημα η Ελλάδα δήλωνε στην Ε.Ε. Έκανε λοιπόν το μοιραίο λάθος της απογραφής με στόχο όχι την Ε.Ε. αλλά για να εμφανίσει και στην πράξη στο λαό την "καμμένη γη", που έκρυβε η δημιουργική λογιστική. Ο καθηγητής και οικονομικός τσάρος Αλογοσκούφης, αν μη τι άλλο δεν απεσόβησε τη συγκεκριμένη ενέργεια (αν δεν ήταν και ο κύριος εμπνευστής της πιθανότατα). Το αποτέλεσμα ήταν ένα μπούμεραγκ, που κυριολεκτικά κατέστησε τη κυβέρνηση της ΝΔ δέσμια των επιτηρήσεων του κου Αλμούνια και της ΕΕ, χωρίς σχεδόν καμμιά δυνατότητα ελαστικότητας οικονομικών μέτρων, που να μπορούν ν' αναθερμάνουν την οικονομία.. Αλλά και εσωτερικά η απογραφή ήταν καταστροφική γιατί για μήνες ή χρόνια φαινόταν η κυβέρνηση να παραπέμπει για όλα τα δεινά στο ΠΑΣΟΚ και να φέρεται όχι σαν κυβέρνηση αλλά σαν αντιπολίτευση. Μήπως εσωτερικά στη ΝΔ, τους εμπνευστές της απογραφής, δεν θα έπρεπε να τους ξαναβάλουν στα ψηφοδέλτιά τους, όποιοι και αν είναι αυτοί;
- Το είχα αναφέρει σαν ερώτημα σε άλλη ανάρτηση του blog και χονδρικά το βρήκα. Είναι άξιο αναφοράς για να καταλάβει κάποιος τα οικονομικά μέτρα και σταθμά.
Το 1981, πριν την ένταξη στην ΕΟΚ, η Ελλάδα είχε χρέος της τάξης των 12 δις δολλαρίων. Τα χρήματα που πήρε η χώρα από ΕΟΚ / ΕΕ είναι της τάξης των 200 δις Ευρώ / 250 δις δολλαρίων. Το χρέος σήμερα εγγίζει τα 450 δις δολλάρια...Μήπως κάποιοι έχουν τεράστιες ευθύνες διαχείρισης; Η ιστορία θα τους κρίνει αλλά μπορούμε να μιλάμε για πολιτικές και μόνο ευθύνες για όσους για τριάντα χρόνια τώρα άσκησαν πολιτικές, που έφεραν τη χώρα σε αυτό το χάλι; Ξέχασα ότι για τους πολιτικούς όλα παραγράφονται...στο Ελλαδιστάν. - Στο ΠΑΣΟΚ αναφέρονται σε επιτυχία τους σχετικά με τον εξαναγκασμό του Καραμανλή να πάει σε εκλογές τώρα, αλλά πιθανότατα κομματικά θα ένοιωθαν πιο άνετα να πάνε σε εκλογές τον Μάρτιο και να έχουν αφήσει τη ΝΔ να συντάξει το νέο προϋπολογισμό και να πάρει τα "αναγκαία" (και προφανώς αντιλαϊκά) μέτρα. Το Μάρτιο μετά τη νίκη τους θα είχαν ένα πυρήνα μέτρων για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησής τους για τα οποία η δικαιολογία θα 'ταν έτοιμη:
"Τον προϋπολογισμό τον συνέταξε η προηγούμενη κυβέρνηση και είμαστε αναγκασμένοι να τον εφαρμόσουμε"
Καλά, πάντα βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να αναφερθούμε στην καμμένη γη που παραλάβαμε απο τους προηγούμενους (τι κρίμα, που αυτή τη φορά η γνωστή δικαιολογία των νέων κυβερνήσεων δεν θα' ναι διόλου ψέμα, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ και μεταφορικά).
Αλλά εγώ πιστεύω ... ότι δεν κάνουν τέτοιες σκέψεις στο ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν πάντα τη ρήση Σουφλιά:
"Είναι συμφέρον στην παράταξη ότι είναι εθνικά συμφέρον"
Αλλίμονο τώρα να βάζουμε το κόμμα πάνω από την πατρίδα... - Κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο ή σαν περίεργη σύμπτωση...Στις 5 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο Play Station 3. Θα 'χει και σκληρό 128 GB.
- Κύριε Γ. Παπανδρέου περιμένουμε την περιγραφή των μέτρων σας και όχι απλά την ανακοίνωση - κλισέ στο Θησείο ότι στη 5 Οκτώβρη θα τα κάνετε πράξη. Βέβαια ίσως οι συνέλληνες πιστεύουν ότι δύσκολα θα υπάρξει το χειρότερο απ' αυτό που υπήρχε ως τώρα. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανένας...
Κλείνω αναφέροντας ότι to blog δεν παίρνει κομματικές θέσεις και δεν θα πάρει σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Άλλωστε είναι έξω από τους στόχους ύπαρξής του. Θα προσπαθήσω όμως -όπως καταλαβαίνετε υποκειμενικά- να βάζω πολιτικά ερωτήματα και να αναφέρω πολιτικές θέσεις, που θα υπόκεινται στη κριτική του ελεύθερου διαλόγου με τους αναγνώστες του blog.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου