Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Η "εύκολη" κριτική της κυρίας Γέλπκε και το "κρυφτούλι" της Ευρώπης πίσω από τη συνθήκη του Δουβλίνου

Όπως αναμενόταν, με τεράστια πλειοψηφία, η Γερμανική βουλή απέρριψε την υποδοχή ευάλωτων προσφύγων και ασυνόδευτων παιδιών από το hot spots της Ελλάδας.
Λυπηρό και ενδεικτικό της διάθεσης της Ευρώπης να αφήσει το προσφυγικό πρόβλημα στις χώρες πρώτης υποδοχής, βλέπε Ελλάδα.
Λυπηρή αλλά και αναμενόμενη είναι όμως και η "εύκολη" κριτική της Αριστεράς για την κρίση στα ελληνικά σύνορα, που εξέφρασε η κυρία Γέλπκε:

"Κριτική σε αυτή τη στάση άσκησε η εκπρόσωπος του κόμματος η Αριστερά Ούλα Γέλπκε. Κατά τη άποψή της, όχι μόνο θα πρέπει να γίνουν δεκτοί στη Γερμανία πρόσφυγες από ελληνικούς καταυλισμούς, αλλά και αυτοί που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Σφοδρά επιτέθηκε η κ. Γέλπκε στην ελληνική κυβέρνηση. Την κατηγόρησε ότι κατήργησε το δικαίωμα ασύλου και ότι παράνομα στέλνει στα σύνορα πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία. «Στην Ελλάδα», υποστήριξε, «αστυνομία και στρατός χέρι-χέρι με ένοπλες φασιστικές ομάδες κλείνουν τα σύνορα»."

Η κυρία Γέλπκε θα είχε δίκιο στην κριτική της αν οι συνάδελφοί της στη Γερμανική Βουλή δεν είχαν κλείσει την έξοδο από την Ελλάδα προς την ΕΕ για τους πρόσφυγες, εδώ και χρόνια και αν έβλεπε ότι τους έπειθε έστω και για το ελάχιστο, που συζητήθηκε χθες στη Γερμανική Βουλή. Θα ήταν πολύ ενδεικτικό να αφήναμε όλους τους πρόσφυγες στη χώρα μας να κινηθούν όπως και στο παρελθόν προς την Ειδομένη και τα Βόρεια σύνορά μας για να δει η κυρία Γέλπκε και όλοι στην Ευρώπη, ποιοι δεν δέχονται το προσφυγικό κύμα και ότι η Ελλάδα απλά χρησιμοποιείται σαν κυματοθραύστης και αποθήκη ανθρώπων, που δεν γέμιζε τα τελευταία χρόνια λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία και που χωρίς ούτε και αυτήν, θα πλημμυρίσει, γκετοποιώντας παράλληλα όλους αυτούς τους ανθρώπους σε μια χώρα, που δεν έχουν διαλέξει για να παραμείνουν.

Είναι ώρα επιτέλους και ας χάσουμε το Σέγκεν, να φύγει η Ελλάδα από τη συμφωνία του Δουβλίνου για να δούμε πόσο εύκολη κριτική θα μπορέσει τότε να ασκήσει η κάθε κυρία Γέλπκε.

Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι οι υπερθεματισμοί της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αλλά η στοιχειώδης έλλειψη συντονισμού και αναλογικού χειρισμού του προβλήματος από την ΕΕ και οι ρατσιστικές αγκυλώσεις που κυριαρχούν στην Ευρώπη. Μια Ευρώπη, που στην πλειονότητά της, έχει βολευτεί από τη συνθήκη του Δουβλίνου και τη μετάθεση του προβλήματος στις χώρες πρώτης υποδοχής και σφυρίζει κλέφτικα.
Αν δεν αρέσκεστε εκεί στην Εσπερία στην υποδοχή των προσφύγων, που πολλοί είναι από χώρες, που και κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών της ΕΕ κατέστρεψαν, τότε πείτε καθαρά ότι κλείνουν όλα τα Ευρωπαϊκά σύνορα και δεν μπαίνει κανένας και όχι να κάνετε αυστηρή κριτική εκ του ασφαλούς.

Κρατάω από τη συζήτηση της Γερμανικής Βουλής, τα μετρημένα λόγια του σοσιαλδημοκράτη Πιστόριους:

"Κριτική στη στάση της γερμανικής κυβέρνησης και συνεπώς και στους κομματικούς του φίλους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, άσκησε και ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους. Μιλώντας στην ομοσπονδιακή βουλή επεσήμανε ότι ήδη πέντε ευρωπαϊκά κράτη έχουν εκφράσει τη θέλησή τους να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα. Επιτιμώντας τη στάση αναμονής της γερμανικής κυβέρνησης, επεσήμανε πως «αν όλοι περιμένουν να συμμετέχουν όλοι, δεν θα κάνει κανείς τίποτα». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Πιστόριους, να επιτρέψει στις δεκάδες γερμανικές πόλεις και τα ομόσπονδα κρατίδια που έχουν εκφράσει τη διάθεση να υποδεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα."

4 σχόλια :

  1. Θοδωρής
    Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι στόχος των χωρών της Ε.Ε,στην πλειοψηφία τους είναι μακριά οι πρόσφυγες-μετανάστες από εμάς και όχι η λύση του προβλήματος.Ενισχύονται τα σύνορα της χώρας μας και θα ενισχυθεί οικονομικά η Τουρκία και τίποτα άλλο.Βλέπουμε την αντίδραση της Γερμανίας στους γείτονές μας,περίπου 10 εκ. Τούρκοι εργάζονται εκεί.Παίζει και αυτό ρόλο στην ουδέτερη στάση της Γερμανίας...
    Η αναφορά μου αναφέρεται στα γυναικόπαιδα και στις ευπαθείς ομάδες προσφύγων-μεταναστών.Οι ενήλικοι άνδρες πρέπει να παραμείνουν στην χώρα τους και να πολεμήσουν για αυτήν.Αν δεν το πράξουν οι ίδιοι ποιοι άραγε;Οι μισθοφόροι ξένοι;Γνωρίζουμε την συνέχεια,η ιστορία έχει διδάξει.
    Δεν θέλω ξένους εγκληματίες στην χώρα μου,είτε είναι Αλβανοί,Αφγανοί,Ελβετοί κ.α.Περισσότερο όμως δεν θέλω συμπολίτες να κρίνουν με βάση το χρώμα και την καταγωγή ανθρώπους και όχι με βάση τον χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν τεράστιες επενδύσεις στην Τουρκία. Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από τη συμφωνία του Δουβλίνου αν θέλει να δεχθεί το κύμα προσφύγων. Με αυτό τον τρόπο, θα δώσει πολιτικό άσυλο σε όσους το χρειάζονται και μαζί με αυτό και ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε εκεί που θέλουν και όχι στην Ελλάδα της ανεργίας και των περιορισμένων πόρων και εργασιών. Και όπου δεν θέλουν οι ίδιοι να μείνουν. Με το Δουβλίνο, οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι αιχμάλωτοι να μείνουν στη χώρα πρώτης υποδοχής. Ούτε οι πρόσφυγες θα βοηθηθούν, ούτε η Ελλάδα έτσι. Οι Ευρωπαίοι θέλουν απλά να δώσουν κάποια χρήματα και να βγάλουν την ουρά τους έξω χωρίς καμιά άλλη επίπτωση.
    Ούτε ανθρωπισμός είναι αυτός, ούτε τίποτα. Για την Τουρκία και τους σκοπούς της, τι να πει κανείς; Τα βλέπουμε. Κρατικός ωμός εκβιασμός.
    Για την ενίσχυση του ρατσισμού από αυτές τις καταστάσεις, είναι πραγματικά λυπηρός και θέμα κοινωνικής παιδείας, που δυστυχώς είναι ελλειμματική και οδηγεί τον κόσμο να γίνεται έρμαιο αυτών των μισανθρωπικών θεωριών.
    Το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι οι πρόσφυγες και η βοήθεια σε αυυτούς αλλά η χρησιμοποίηση του προσφυγικού για γεωπολιτικούς λόγους από τους οποίους έχουμε καταστεί αιχμάλωτοι και η κάτω των περιστάσεων στάση της Ελλάδας να συνεχίσει να δέχεται συνθήκες σαν αυτή του Δουβλίνου.
    Μήπως να μετατρέπαμε κάποιους σαν τους έξυπνάκηδες της Βουλγαρίας με τους δολοφόνους πολιτοφύλακες, σαν κύρια χώρα πρώτης υποδοχής των προσφύγων για να δούμε τι θα κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι δεν είναι το θέμα οι πρόσφυγες, το ανέφερα όχι γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη βοήθειας αλλά γιατί και να ανοίξουμε τα σύνορά μας με τις συνθήκες που υπάρχουν, καμιά ουσιαστική βοήθεια δεν θα υπάρξει και οι άνθρωποι το πιθανότερο είναι ότι θα γκετοποιηθούν και κάποιοι αετονύχηδες θα βγάλουν και λεφτά σε βάρος τους. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ανοικτά σύνορα στην Ελλάδα πρέπει να συνοδεύονται από ανοικτά σύνορα στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο τότε που μπούκαρε το Αλβαναριό κι όλοι αυτοί απ'την πρωην Σοβιετική Ένωση πριν 25χρόνια έχει πρόβλημα η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή