Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Εθνική γιορτή και ...γιορτές του ποδοσφαίρου

25 Μαρτίου. Εθνική Επέτειος. Το Ελληνικό κράτος την όρισε σαν αργία για να δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες να θυμούνται όσους αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία τους.

Επειδή αυτό αφορά Έλληνες πολίτες, γι' αυτό η ΕΠΟ δεν είχε κανένα πρόβλημα να ορίσει τη ρεβάνς των Ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος σήμερα, μεταξύ δυο από τις πλέον αφελληνισμένες ομάδες της επικράτειας, της Καβάλας (όχι τόσο σήμερα αφού 5 από τους 14 που έπαιξαν ήταν Έλληνες) και του Άρη (1 στους 12). Και καμμιά όρεξη να ψέξω τους δυο ιστορικούς συλλόγους δεν έχω, που είναι ιδιωτικές εταιρίες και θεωρούν πως κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους με τους λεγεωνάριους. Δεν είναι και οι μόνοι άλλωστε.

Η ΕΠΟ όμως ως εθνική ομοσπονδία μήπως θα έπρεπε να δείξει κάποια μεγαλύτερη ευαισθησία με την ημερομηνία; Ψύλλους στ' άχυρα ψάχνω ή δείχνει και αυτό το μικρό το πως σκεφτόμαστε αρκετοί από μας σ' αυτή τη χώρα;

Ίσως βέβαια σκέφτηκε η ΕΠΟ ότι το κύπελλο είναι γιορτή του ποδοσφαίρου ... αλλά τα γεγονότα δεν την επαλήθευσαν καθόλου (δείτε σχετική φωτογραφία από τα επεισόδια. Πάντως να συμφωνήσω ότι οι οπαδοί του Άρη είναι ιδιαίτερα ευρηματικοί. Είχαν τυπώσει προσκλητήρια γάμου(!) για να μπορούν να ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς...).

Τέλος για τον αφελληνισμό του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, εντάξει τώρα και το 21 συμμετείχαν στους αγώνες και οι φιλέλληνες και οι ξένοι πήραν την καίρια μάχη, την ναυμαχία του Ναβαρίνου... Εκτός του παραπάνω καλού ή κακού χιούμορ, το φαινόμενο είναι διεθνές και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι και ζήτημα εργασιακών σχέσεων και προφανώς δεν μπορεί να λυθεί σε αυστηρά ελληνικό επίπεδο, αν δεν το δουν οι διεθνείς ομοσπονδίες. Κάποιες προσπάθειες φαίνεται ότι γίνονται ή θα γίνουν...Εδώ ίσως αντιμετωπιστεί και από ...τη ζωή την ίδια, καθώς η κρίση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ίσως αλλάξουν τις παραμέτρους.

1 σχόλιο :

  1. δεν εργάστηκαν μόνο οι ποδοσφαιριστές εχθές, ημέρα εθνικής γιορτής και αργίας. Εργάστηκαν (και μάλιστα σκληρά) οι ταβερνιάρηδες, οι καφετέριες, οι μπάτσοι, τα γουρούνια, οι δολοφόνοι, οι κλέφτες, οι αλήτες, οι ρουφιάνοι, οι δημοσιογράφοι, και πολλοί άλλοι.

    Γιατί να μην παιχτεί μπάλα τέτοια ημέρα?

    Οι μάχες σώμα με σώμα των οπαδών μέσα και έξω από το γήπεδο, είχαν επετειακό χαρακτήρα, κάπως έτσι πολέμησαν οι πρόγονοι μας κατά των Τούρκων.

    Το πνεύμα της ημέρας, τιμήθηκε με το παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή