Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Από τους Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας στο εμφατικό ενδιαφέρον της DW για το Τζαμί της Αθήνας. Υποκρισίες αλλά και αλήθειες

H DW διάλεξε να αναδείξει με ΕΜΦΑΣΗ ... το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα, τη μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει επίσημα τζαμί, ξεχνώντας όμως να αναφερθεί σε μια από τις ελάχιστες χώρες, που δέχτηκε και δέχεται τους Μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες, όταν οι άλλοι γύρω της κτίζουν φράχτες και τείχη για να μην μπορέσουν να πλησιάσουν καν.

Προσωπικά θεωρώ ότι η θρησκεία και η πίστη δεν χρειάζεται ούτε συνταγματικές προστασίες, ούτε περιορισμό της λατρείας των άλλων θρησκειών.
Απλά θεωρώ το ενδιαφέρον της DW μια υποκρισία όπως εκφράζεται, μια υποκρισία όμως πλαισιωμένη από πολλές αλήθειες. Και έρχεται παράλληλα με δηλώσεις περί Ταλιμπάν της ορθοδοξίας των εγχώριων υποκριτών.

Κανείς δεν θα πιστέψει αληθινά και σωστά με το ζόρι και λόγω επικρατούντος δόγματος και αν οι άλλες θρησκείες περιοριστούν.
Αν ήταν έτσι, στα 400 χρόνια σκλαβιάς, δεν θα είχε μείνει κανένας ορθόδοξος χριστιανός στην ελληνική επικράτεια. Και μια τέτοια "πίστη" πόση πραγματική αξία έχει άραγε;

To σχετικό άρθρο της DW.

1 σχόλιο :

  1. Στο θέμα του σεβασμού των θρησκειών νομίζω οτι καλά κάνουν και μας κατακρίνουν. Σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν μουσουλμάνους και σίγουρα η Γερμανία δέχθηκε πολλούς περισσότερους μετανάστες από τους 50000 που "δεχθήκαμε" εδώ. Εκεί υπάρχουν προγράμματα ενσωμάτωσης και όχι φράκτες και στρατόπεδα.
    Για το θέμα της θρησκείας έχουμε καταφέρει μέσω του λαϊκισμού και των καιροσκόπων πολιτικών μας, να το μετατρέψουμε από προσωπική επιλογή σε κοινωνικό ζήτημα. Νομίζω ότι αυτό θέλει να καταγγείλει το άρθρο της DW.
    Όποιος έχει πάει Ελβετία, Ολλανδία θα δει ότι η πίστη του καθενός είναι σεβαστή και είναι προσωπική επιλογή. Δεν έχει δικαίωμα να την προβάλει ή να ην επιβάλει στους άλλους. Στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες που το κράτος δεν είναι ισχυρός θεσμός, έχουμε μετατρέψει σε ισχυρό κοινωνικό θεσμό την εκκλησία. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι αδιανόητο σε ένα σύγχρονο δυτικό κράτος.
    Σε λίγα χρόνια θα υπάρχει πολυπολιτισμικότητα και στην Ελλάδα. Τα παιδιά μας θα συγκατηκήσουν και θα συνεργαστούν με μουσουλμάνους, ινδουιστές κλπ είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.
    Το να μάθουμε να σεβόμαστε την πίστη του συνανθρώπου μας είναι απαραίτητο στοιχείο και ένδειξη πολιτισμού. Ας κρατήσουμε λοιπόν ο καθένας το πιστεύω του για τον εαυτό του ώστε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε και να ζήσουμε όλοι μας σαν ισότιμοι άνθρωποι χωρίς να μας χωρίζουν οι προσωπικές μας "επιλογές" πίστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή