Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου

Μια βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι η Διάκριση των Εξουσιών.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είναι μια αντιδημοκρατική διαπλοκή που εμπλέκει την εκτελεστική με τη νομοθετική εξουσία και επιτρέπει στην πρώτη να νομοθετεί ελέω της δεύτερης.

Αν θεωρούμε ότι κάποιοι πολιτικοί μας αξίζουν να έχουν τέτοια δικαιώματα, ας μην ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι πολιτικοί που έφεραν τη χώρα και το λαό στη σημερινή δεινή κατάσταση.

Δεν θα συνηγορήσω στη συνέχεια του κρατισμού και στη συντήρηση μιας κατάστασης που διαμορφώθηκε και μέσα από την πελατειακή πολιτική δεκαετιών αλλά άραγε τον κρατισμό και την αδιαφάνεια θα τον πολεμήσουν μέσα από αυθαιρεσίες και αντιδημοκρατικές τακτικές;
Και ποια στήριξη σε βάθος χρόνου μπορούν να ελπίζουν να βρουν αυτές οι τακτικές;

Μόλις προ ολίγου κατέβασαν τους διακόπτες στον πομπό που παίρνω το σήμα της ΕΡΤ. Η οθόνη μαύρισε...

ΥΓ: Με τη σημερινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση ομολογεί δυο αποτυχίες της. Πρώτον την αποτυχία της να παρουσιάσει ένα οργανωμένο σχέδιο αναδιοργάνωσης του Δημοσίου Τομέα, γεγονός που σήμερα την οδήγησε υπό την πίεση των απαιτήσεων της Τρόικα στις μαζικές απολύσεις μέσω της κατάργησης της ΕΡΤ ΑΕ. Δηλαδή σε κίνηση απελπισίας.
Δεύτερον και αν πιστέψουμε πλήρως τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς και παλαιότερες αντιφατικές με τη σημερινή δηλώσεις του, που παρουσίασε η ΕΡΤ πριν πέσει το σήμα, τότε η κυβέρνηση απέτυχε και στην εξυγίανση της ΕΡΤ όπως φαινόταν ότι είχε κατά νου να κάνει σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις Κεδίκογλου.

Τέλος αν λάβουμε υπ' όψη τις αντιδράσεις των άλλων εταίρων της Κυβέρνησης (άραγε κατ' επίφαση μόνον;) τότε άραγε να οδηγηθούμε από τα σημερινά στο τι θα βλέπαμε αν η κυβέρνηση δεν ήταν συμμαχική αλλά ενός κόμματος;

ΥΓ2: Διαβάζω για όργια ατασθαλιών με τις εξωτερικές παραγωγές στην ΕΡΤ και αναρωτιέμαι πόσο αυτά βαραίνουν τους εργαζομένους και πόσο τις διοικήσεις της ΕΡΤ, τις διορισμένες από τις κυβερνήσεις των πολιτικών, που τώρα σχίζουν τα ρούχα τους.
Επίσης ακούω πολλούς να χαίρονται για την τιμωρία των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων της ΕΡΤ αλλά να μη λένε κουβέντα για τους επίσης κρατικοδίαιτους ιδιώτες καναλάρχες, που λυμαίνονται για δεκακετίες τη χρήση των συχνοτήτων, που είναι πόρος του κράτους. Και κανείς δεν γνωρίζει αν πλήρωναν την ΕΡΤ για τις αναμεταδόσεις που έκαναν από την EBU, την οποία πλήρωνε η ΕΡΤ και ο Ελληνικός λαός. Πάντως διαβάζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU) παραχώρησε δορυφορικό κανάλι στην ΕΡΤ για να συνεχίζει τη μετάδοση των προγραμμάτων της.

4 σχόλια :

  1. Μεγαλύτερη σημασία έχει ο τρόπος που έγινε παρά το κλείσιμο της ΕΡΤ που έτσι όπως ήταν δεν νομίζω ότι θα λείψει σε κανένα εκτός βέβαια από τους οπαδούς του Πανιωνίου του ΑΓΟΡ και των άλλων κομπάρσων της Α1 που βλέπουν μπασκετ.

    Νομίζω ότι η Ευρώπη οδεύει προς την κατάργηση της δημοκρατίας η οποία τύποις θα υπάρχει κάθε φορά που γίνονται εκλογές και ο πολίτης θα βρίσκεται μπροστά στο δίλλημα τι να ψηφίσω?
    Ηλίθιους, φαντασιόπληκτους, ανίκανους, διεφθαρμένους, φασίστες? Το ζήσαμε αυτό πρόσφατα σαν Έλληνες μπροστά στην κάλπη και θα το ξαναζήσουμε οσονούπω.

    Πολύ άτυχα τα παιδιά σήμερα. Θα βιώσουν πολύ άσχημες καταστάσεις. Θα ζήσουν στην πλειοψηφία τους χωρίς να μπορέσουν να απολαύσουν την ηρεμία που δίνει μία σταθερή δουλειά, η ασφάλεια όταν περπατάς στο δρόμο, η οικογενειακή ζωή. Τα παιδιά τώρα πρέπει να πρετοιματούν όχι να ζήσουν αλλα΄να πολεμήσουν και δυστυχώς στον πόλεμο δεν υπάρχουν κανόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να σας συγχαρώ για την κύρια ανάρτηση αλλά και το σχόλιο του ΝΚ99 στις 8:06, το οποία χωρίς να σας ξέρω προσωπικά, προσυπογράφω κι εγώ.

    Nα μην αγνοούμε όμως και το "non-paper" της κυβέρνησης που κυκλοφόρησε, το οποίο αν είναι αλήθεια, τότε το κλείσιμο, έστω και με αυτόν τον τρόπο δικαιολογείται απόλυτα. Από τη στιγμή που για 8 ολόκληρα χρόνια οι συνδικαλιστές δεν είχαν επιτρέψει να γίνει απογραφή εξοπλισμού, κανείς δεν ξέρει ποια είναι η κινητή περιουσία της ΕΡΤ και αν στην κυβέρνηση πήγαιναν με "το σας και με το σεις" δεν θα έβρισκαν τίποτα από τον πανάκριβο εξοπλισμό της. Επίσης 6 λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους ούτε σε αφρικανική ΑΕ δεν συμβαίνει, όπως επίσης είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να γίνεται απεργία για να προσληφθούν 150 ακόμη δημοσιογραφοι στους ήδη 700 που υπάρχουν στην ΕΡΤ. Άραγε το CNN πόσους δημοσιογράφους να έχει;

    Και για να έρθουμε στα δικά μας, αν εσείς είσαστε ευχαριστημένοι όλα αυτά τα χρόνια από την κάλυψη που είχε ο Πανιώνιος στην ΕΡΤ ή στην ανεκδιήγητη ΕΡΑ ΣΠΟΡ με τους παντελώς αγράμματους και γελοίους αθλητικογράφους της, εγώ τουλάχιστον είχα πάψει προ πολλού να τους παρακολουθώ και να τους ακούω.

    /σρ


    Άσχετο: Αυτός ο Μαρουκάκης, τι παίκτης είναι; Τον έχει δει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυνατό σέντερ φορ, σχετικά ψηλό είναι ο Μαρουκάκης. Δεν είναι ο πιο τεχνικός παίκτης αλλά νέος είναι και μπορεί να βελτιωθεί.

      Για ΕΡΤ, οι αθλητικογράφοι της δεν ήταν χειρότεροι αυτών των ιδιωτικών καναλιών.

      Επίσης τα 6 Λογιστήρια είναι ευθύνη των διοικήσεων και όχι των εργαζομένων.
      Μην γελιόμαστε όμως. Η κίνηση τοθ κλεισίματος της ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα όχι διάθεσης εξυγίανσης με reset αλλά πανικού μετά την αποτυχία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ και υπό την πίεση της Τρόικα για άμεσες απολύσεις. Είναι κίνηση διάλυσης που δείχνει έλλειψη πολιτικής σχεδίασης και επιλογή δυναμικής σύγκρουσης για να επιδείξουμε προφίλ αλά Πούτιν που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και τα λύνει όλα με κινήσεις Μεγάλου Αλεξάνδρου / Γόρδιου Δεσμού.
      Λυπάμαι αλλά θεωρώ ότι δεν έκανε τίποτα η τριμερής διακυβέρνηση για την εξυγίανση της ΕΡΤ εκτός από να σταματάει εκπομπές που δεν της άρεσαν οι σχολιασμοί των.

      Στο σημείο που είναι η χώρα, χρειαζόταν ηρεμία και όχι μετωπικές συγκρούσεις. Εκεί κρίνεται ο πολιτικός. Η τέχνη του είναι να παίρνει αυτό που θέλει με τις λιγότερες επιπτώσεις. Για να δούμε εδώ πια θα είναι τα αποτελέσματα.
      Η δική μου θεώρηση είναι ότι εφαρμόστηκε πολιτική άγαρμπη και του ποδαριού.
      Και λυπάμαι γιατί ο ηγέτης αυτών που την εφάρμοσαν, είναι εκείνος που μίλαγε για λεπτές ισορροπίες που δεν πρέπει να πειράξουμε για να μην φθάσουμε την ύφεση στα ουράνια.
      Στρατιές ανέργων, λιγότερα λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία. Ότι κατηγορούσε δηλαδή.
      Λυπάμαι.

      Διαγραφή
    2. Μην πέφτουμε στη παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού.
      Η ΕΡΤ είχε τα προβλήματά της για τα οποία ευθύνονται οι κυβερνώντες αποκλειστικά.
      Η κυβέρνηση έκλεισε το ΤΤ και την ΑΤΕ και σε μία μέρα την ξανά άνοιξε με νέες συμβάσεις.
      Αν ήθελε μπορούσε να κάνει το ίδιο και στην ΕΡΤ.
      Δεν ήθελε... Για μένα η κίνηση αυτή έχει το μήνυμα ¨Ή με ρίχνετε και καλή σας τύχη με τον Τσίπρα, ή σας πηδ..ω από εδώ και μπρος".
      Τα διλήμματα μεταφέρονται στους πολίτες, αυτό επιτάσσει η σύγχρονη μορφή ανάπτυξης και η χουντική - υπαλληλική κυβέρνηση που έχουμε.
      Τώρα πια φαίνεται καθαρά ότι δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει... Καλή μας τύχη.

      Διαγραφή