Μας είπαν ότι τα πρώτα μέτρα, αυτά με τις περικοπές των εξόδων και δαπανών του δημοσίου και το πάγωμα των μισθών, δεν έφταναν και πήραμε και άλλα με περικοπή των δώρων και των επιδομάτων του Δημοσίου και αυξήσεις ΦΠΑ και έμμεσων φόρων. Πριν από λίγες βδομάδες διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους κυβερνητικοί παράγοντες ότι το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει περαιτέρω μέτρα αν εμπλακεί γιατί ήδη τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί είναι μέτρα ΔΝΤ και έχουν αποφασισθεί με την έγκριση των εμπειρογνωμόνων του. Και τώρα που φαίνεται αποφασισμένη η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό - δίχτυ προστασίας της ΕΕ (άραγε δίχτυ προστασίας ποίων, της Ελλάδος ή των πιστωτών της;) , παρουσιάζεται το ΔΝΤ να επιθυμεί νέα μέτρα που θα περικόψουν συντάξεις, μισθούς του ιδιωτικού τομέα, θα απαιτήσουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα και "ελαστικές" εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό (δηλαδή και πάλι απολύσεις και ίσως με περιορισμένες ή καθόλου αποζημιώσεις) και θα επιφέρουν την πλήρη ανεργία και ύφεση. Και απ' όσα ξέραμε το πρώτιστο πρόβλημα που η ΕΕ καλούσε την Ελλάδα να λύσει για να συγκλίνει ήταν το δημοσιονομικό της έλλειμμα και όχι το χρέος. Και σε αυτή την περίπτωση δεν ενεπλέκετο ο ιδιωτικός τομέας. Να που όμως τώρα τον εμπλέκουν με τό έτσι θέλω διότι προφανώς καμμιά θεώρηση δεν έχουν σχετικά με τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας αλλά σχετικά με την πλήρη λεηλάτηση της χώρας. Γνωρίζουν ότι αν πλήξουν και τον ιδιωτικό τομέα θα αυξήσουν τόσο την ύφεση που δεν θα κουνιέται φύλλο. Είναι να γελάς δε με κάποια μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με την ελπίδα της αύξησης των δημοσίων εσόδων, όπως η αύξηση του ΦΠΑ, που αν το ΔΝΤ επιβάλλει την προβλεπόμενη πολιτική του, θα είναι μέτρα επι ματαίω, κυριολεκτικά στο κενό, γιατί η κατανάλωση θα πέσει ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ.
Και μέσα σε αυτη την τραγελαφική διελκυνστίδα έρχεται ο Πρωθυπουργός της χώρας και δηλώνει γεμάτος σιγουριά για τις επιλογές του (ή αυτά που πιστεύει ότι κατ' ανάγκη πρέπει να επιλέξει):
"H χώρα, εάν οδηγούταν σε χρεοκοπία ή θα χρειαζόταν να υποστεί τα βάρη ενός επώδυνου δανεισμού, οι πρώτοι που θα τα πλήρωναν αυτά θα ήταν οι αδύναμοι και τα μεσαία στρώματα και όχι οι έχοντες. Kάποιοι θα ήθελαν να μην πληρώσουν για την κρίση όσοι ευθύνονται για αυτήν και θα ήθελαν να φορτωθούν τα βάρη της μετάβασης σε εκείνους που ελάχιστα ευθύνονται στη δημιουργία της οικονομικής και πολιτικής κρίσης".
Ειλικρινά δεν έχω λόγια να σχολιάσω την ανωτέρω αναφορά του πρωθυπουργού. Λες και τιθάσευσε ήδη την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή, λες και τους αβάστακτους έμμεσους φόρους που επέβαλε και επιβάλλει τους πληρώνουν οι υπαίτιοι της κρίσης, λες και τις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις θα τις υποστούν τα λαμόγια που έφαγαν με δέκα μασέλες για 30 χρόνια τώρα τα 400 δις που εισέρρευσαν στη χώρα από ΕΟΚ και ΕΕ. Ότι και να πει πια κανείς μάλλον μάταιο είναι... Και τι μπορείς να πεις όταν έφθασε να αναρωτιέται η Υπουργός Εθνικής Οικονομίας προ ημερών σε τηλεοπτική συζήτηση για το ποιος είπε προεκλογικά ότι υπάρχουν λεφτά!!!!!!!!!!!
Σελίδες
- Αρχική σελίδα
- ΝΕΑ Πανιωνίου 11/1/2019
- Aντικειμενικές Αξίες 2007. ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
- ΔΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- Το ήξερες;
- ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
- ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ
- Πρακτικές Συμβουλές
- Εμβόλια και πρόγραμμα Εμβολιασμών
- Επίκαιρα από το Διαδίκτυο
- Ερωτ/Απαντ. ΑΠΟΛΥΣΗ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
- ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ
- Πρόγραμμα Πανιωνίου - Super League 2015-16
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου