Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ποιο είναι εν τέλει το χρέος της ΚΑΕ Πανιώνιος;

Κάπου μπέρδεψαν την υποδιαστολή διαχωρισμού του δεκαδικού μέρους με την τελεία διαχωρισμού εκατομμυρίων και χιλιάδων, κάπου φαίνεται να υπάρχει ξέχωρα η ΚΑΕ Πανιώνιος και ξέχωρα ο μπασκετικός Πανιώνιος ΓΣΣ... Δεν βγαίνει άκρη το τι συμβαίνει ακριβώς. Δείτε τη σχετική λίστα με τις ΚΑΕ:

ΚΑΕ Πανιώνιος 9.346,29 Άρης 7.889,474 / 7,852.128 ΓΣ Πανιώνιος 5.975.788 / 5.975.788 Παναθηναϊκός 3.297.828 / 3.0412.821 Μαρούσι 3.077,361 / 3.077,361 Ολυμπιακός 2.662.805 / 2.077.435

Το πρώτο νούμερο είναι το Ανοικτό Υπόλοιπο, το δεύτερο είναι το Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο.

Για την ΚΑΕ Πανιώνιος εγώ βλέπω 9 χιλιάδες 346 Ευρώ και 29 λεπτά Ανοιχτό Υπόλοιπο (και όχι 9 εκατομμύρια) ενώ για τον Πανιωνίο ΓΣ βλέπω 5 εκατομμύρια 975 χιλιάδες 788 Ευρώ Ανοικτό και Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο. Υποθέτω ότι το Ληξιπρόθεσμο είναι διακανονισθέν.

Τώρα αν είναι έτσι τι σκοπό εξυπηρετούσε να εμφανιστεί πρώτος ο Πανιώνιος στις λίστες των ΚΑΕ δεν το γνωρίζω... (ίσως για να μην φανούν άλλοι πρώτοι, ίσως από παρεξήγηση). Αν δεν είναι έτσι τότε κάποιος πρέπει να μιλήσει στους κυρίους, που έδωσαν τη λίστα, ... για Αριθμητική.

Ίσως η ΚΑΕ Πανιώνιος έχει αυτή τη στιγμή διάφορα προβλήματα μετά και το θέμα του τέως Δημάρχου Κουτελάκη, που συμμετείχε ενεργά στη διοίκησή της, αλλά κάποιος οφείλει να βγει εκ μέρους της και να διασαφηνίσει το ζήτημα.

"Είμαστε αντίθετοι στις χαριστικές ρυθμίσεις χρεών των ανωνύμων αθλητικών εταιρειών, που πολύ λίγα απέδωσαν στο παρελθόν".

Όσο και αν μας ενοχλεί, όσους από μας είμαστε οπαδοί αυτών των ομάδων, έχει δίκιο ο υφυπουργός, να κάνει μια τέτοια δήλωση. Ελπίζω μόνο βέβαια να μην εννοεί με την παραπάνω δήλωση του και ότι εκ των υστέρων θα προσπαθήσει το κράτος να αποποιηθεί τους υπάρχοντες διακανονισμούς που έγιναν στο παρελθόν (ίσως το να εμφανίζονται στη λίστα και διακανονισθέντα χρέη να υπονοεί κάτι τέτοιο). Μέσα στην αντάρα της κρίσης υπάρχουν αρκετά δείγματα ότι το Ελληνικό δημόσιο, ευρισκόμενο σε πανικό, φαίνεται να μη σέβεται τη συνέχειά του σε διάφορες περιπτώσεις. Κάποιος θα αναρωτηθεί ίσως, γιατί να σεβαστεί τη συνέχειά του, όταν οι πράξεις αυτές που καλείται να σεβαστεί βρίσκονταν ίσως στα όρια της νομιμότητας και προκάλεσαν ζημιές. Ίσως δεν θα έχει άδικο να βάζει ένα τέτοιο ερώτημα αν παράλληλα αναρωτηθεί για το ποιες κερκόπορτες ατασθαλιών και αυθαιρεσιών μπορεί να δημιουργήσει η παγίωση μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από διάφορα λαμόγια τούτος ο τόπος γέννησε και το Σωκράτη, που προτίμησε τον θάνατο παρά την παραβίαση των νόμων έστω και αν αυτοί ήταν άδικοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου