Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Αποστολή Πανιωνίου για τον αγώνα με την ΑΕΚ

Αμπντουλάγιεφ, Ντιμπαλά, Γουνδουλάκης, Κουλουχέρης, Κούτσι, Κούρντι, Μενδρινός, Ομο, Πετκάκης, Πιέρ, Μιχαηλίδης, Ρόκας, Ρόβας, Σάμαρης, Σκέμπρι, Σιδεράκης, Σιόβας, Αντούνιες

Δεν υπάρχουν απόντες και έχουν συμπεριληφθεί και οι νεοαποκτηθέντες, Ντιμπαλά και Αντούνιες, αν και σε δηλώσεις και των δυο γίνεται φανερό πως δεν είναι ιδιαίτερα έτοιμοι να προσφέρουν ακόμα, τουλάχιστον όχι σύμφωνα με την εμπειρία τους.

ΥΓ: Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, έχει αναβαθμιστεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του αγώνα με την ΑΕΚ για τον Πανιώνιο. Ο Λεβαδειακός πήρε σημαντικό τρίποντο από τον ΠΑΟ και στο ματς της Κέρκυρας με τα Γιάννενα που θα μας βόλευε ισοπαλία ή νίκη της Κέρκυρας, εν τέλει νίκησαν οι Γιαννιώτες καθιστώντας μεγάλης βαθμολογικής σημασίας ντέρμπι τον επόμενο αγώνα μεταξύ μας.

Για το σημερινό ματς με την ΑΕΚ, ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας δώσει έξτρα περιθώριο και ψυχολογία για τη συνέχεια. Η ΑΕΚ είναι και αυτή σε βαθειά κρίση σε όλους τους τομείς αλλά αυτό την καθιστά πιο επικίνδυνη διότι επιζητεί να βρει από κάπου να κρατηθεί εναγωνίως και πέραν της ΑΕΚ φοβάμαι τη "θαυματουργό" μας ιδιότητα, κατά καιρούς να "ανασταίνουμε" νεκρούς. Σίγουρα δεν παίζουμε με τη Ρεάλ αλλά εν πάση περιπτώσει η ΑΕΚ είναι απέναντί μας στο γήπεδό της. Αν μπορέσουμε και εμφανίσουμε μια πιο δεμένη άμυνα, πιθανόν να ελέγξουμε το ματς. Για να δούμε. Πάντως δεν πρέπει να υπάρξει αδιαφορία εν όψει του ματς με τα Γιάννενα. Πόντος σήμερα είναι σκαλοπάτι για να μπούμε με άλλο αέρα στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Και τελικά τον στόχο δεν τον πετυχαίνεις μόνο απ' όσα κερδίζεις με τους άμεσους αντιπάλους σου, αλλά απ' ότι γενικά θα μαζέψεις στο σακούλι σου.

Αντικρουόμενες πολιτικές και απαιτήσεις φέρνουν την απελπισία και δεν μπορούν ούτε να εφαρμοσθούν ούτε ν' αποδώσουν

"Οι επικεφαλής της τρόικας εμφανίζονται ανυποχώρητοι στην απαίτησή τους για ριζικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα (κατώτατος και 13ος-14ος μισθός, κλαδικές συμβάσεις).

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι απαιτήσεις της τρόικας, οι οποίες, εκτός από τη ριζική ανατροπή στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα, αφορούν και στην περικοπή των δαπανών σε ασφάλιση, υγεία και άμυνα, καθώς και στη συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονες απολύσεις-εξπρές υπαλλήλων (ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα)."


Συνήθως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές απαιτούν τέτοια μέτρα, μείωσης μισθών, κοψίματος επιδομάτων και απολύσεων αλλά δεν τα συνοδεύουν με τις αυξήσεις στη φορολογία που ζούμε εδώ και καιρό στην Ελλάδα. Και τις φορολογικές αυξήσεις θα συνεχίσουμε να τις ζούμε και τα επόμενα χρόνια διότι έχουν μόνιμο χαρακτήρα και όσες δεν έχουν τέτοιο, και δικαιολογούνται από τον στόχο για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, έχουν ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας. Πως μπορούν να συνδυαστούν οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις που ζητάει η Τρόικα με την παράλληλη αύξηση φορολογίας, αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων και άλλα συναφή; Και πως περιμένουν να πληρώνει ο κόσμος τα χαράτσια μέσα από τα τσεκουρεμένα εισοδήματά του, μέσα στην ανεργία και την ύφεση;
Ποιο σχέδιο υπάρχει και με βάση ποια οικονομική θεωρία, που να συνηγορεί σε αυτά τα αιτούμενα μέτρα; Πως μπορούν να ζητούν τη συναίνεση του κόσμου σε τέτοιες τακτικές που μόνον άσχετοι μπορούν να περιμένουν να αποδώσουν - εκτός και αν δεν τους ενδιαφέρει να αποδώσουν αλλά απλά να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν κάποια από τα λεφτά τους πίσω και να κερδίσουν λίγο ακόμα χρόνο, για να εξασφαλίσουν τις δικές τους άμυνες και να μειώσουν τη χασούρα τους.

Αν θέλει η Τρόικα την όποια αναγκαία συναίνεση του κόσμου, ας ζητήσει παράλληλα την άρση των οριζόντιων φορολογικών επιβαρύνσεων, καθαρά και ξάστερα. Ίσως τότε κάτι να παίζει. Αλλιώς και σκύλος και η πίτα ...φαίνεται δύσκολο να γίνει...

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

To δικαστήριο της Χάγης δικαίωσε τη Γερμανία σχετικά με την επιδίκαση αποζημιώσεων σε θύματα εγκλημάτων πολέμου με αποφάσεις ξένων δικαστηρίων

«Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ασυλία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος».

Αυτό είναι περιληπτικά το σκεπτικό του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην αντιδικία Ιταλίας και Γερμανίας για την επιδίκαση από τα Ιταλικά δικαστήρια αποζημιώσεων σε θύματα εγκλημάτων πολέμου μεταξύ των οποίων και σε συγγενείς των σφαγιασθέντων από τους Ναζί στο Δίστομο. Η Χάγη θεώρησε ότι η Ιταλία παραβίασε την ετεροδικία της Γερμανίας δηλαδή το να καταβάλει αποζημιώσεις μόνον που επιδικάζονται από τα δικά της δικαστήρια. Η Ιταλία και οι παρεμβαίνοντες υπέρ της (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) ισχυρίστηκαν ότι η ετεροδικία δεν ισχύει για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Β' παγκόσμιος πόλεμος είναι πια αρκετά μακριά και οι μνήμες των ανθρώπων εξασθενούν και σαφώς κάποια πράγματα πια κρίνονται με βάση τις σημερινές περιστάσεις και τις νυν ισορροπίες. Δεν είναι λυπηρό μόνον βέβαια το ότι δεν δίνονται οι υλικές αποζημιώσεις αλλά ότι σιγά-σιγά λησμονείται ακόμα και το ηθικό μέρος. Και επί πλέον γίνεται φανερό ότι η παγκόσμια δικαιοσύνη επηρεάζεται καίρια από τους ισχυρούς της εκάστοτε περίστασης. Πχ για τους ισχυρούς προσφάτων πολέμων, τα όσα έκαναν, θεωρήθηκαν παράπλευρες απώλειες ενώ οι ηττημένοι θεωρήθηκαν εγκληματίες πολέμου.

Το πόσο οι σύγχρονοι Γερμανοί μπορούν να θεωρηθούν κράτος δικαίου και να υπερηφανεύονται ότι ξεπέρασαν το αιματηρό παρελθόν του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, θα μπορούσε να αποδειχθεί στην πράξη, αν οι υποθέσεις όπως αυτές του Διστόμου, έρχονταν για εκδίκαση στα ίδια τα Γερμανικά δικαστήρια. Εκεί οι υπεκφυγές στυλ ετεροδικίας δεν ισχύουν...

Η Γερμανίδα βουλευτής του Κόμματος της Αριστεράς, Ούλα Γέλπκε είχε υπογραμμίσει σε ομιλία της σε πρόσφατη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της προσφυγής της Γερμανίας στη Χάγη:

“Πρόκειται για κυνισμό άνευ προηγουμένου, το ότι η γερμανική κυβέρνηση προσφεύγει ενάντια στα θύματα αντί να τα αποζημιώσει. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μηδαμινά ποσά. Στις περιπτώσεις που η γερμανική κυβέρνηση πλήρωσε αποζημιώσεις, το έκανε επειδή της ασκήθηκε έντονη πίεση, όπως στην περίπτωση των εργατριών και εργατών καταναγκαστικής εργασίας”.

Στην προκειμένη περίπτωση τα θύματα είχαν απειλήσει ότι θα προσφύγουν σε αμερικανικά δικαστήρια ενάντια στις γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν.

Να σημειώσω ότι δεν είναι μόνον η ισχύς η σημερινή της Γερμανίας, που επιβάλλει στη Χάγη να παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Είναι και ο φόβος όλων των ισχυρών των προσφάτων πολέμων (Κόλπου, Ιράκ, Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν) ότι θα κληθούν να πληρώσουν τις "παράπλευρες απώλειες" αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ... Ρεκόμπα και δικηγόρος του με διάθεση να καταθέσουν αίτηση πτώχευσης της ΠΑΕ Πανιώνιος

«Ο Ρεκόμπα είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε στο παρελθόν, αγωνίστηκε στον Πανιώνιο επί του μεγαλομετόχου κ. Τσακίρη. Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα είχαν και συνεργασία. Στη συνέχεια αποχώρησε ο Ρεκόμπα και ο κ. Τσακίρης από τον Πανιώνιο και τότε ξεκίνησαν και τα προβλήματα. Συγκεκριμένα υπήρχε και υπάρχει μία οφειλή του πανιώνιο προς τον Ρεκόμπα για τον χρόνο που είχαν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Υπήρχε ένα υπόλοιπο που συμφωνήθηκε να καταβληθεί σε επιταγές και παράλληλα με εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Πανιωνίου για το συγκεκριμένο ποσό από την Super League. Δυστυχώς όμως επειδή αυτές οι επιταγές έληγαν το κρίσιμο χρόνο που άρχισε να έχει οικονομικά προβλήματα ο Πανιώνιος, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011, δεν πληρώθηκε το ποσό αυτό, αλλά δεν ίσχυσε και η συμφωνία για εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Τελικά ο Ρεκόμπα για το υπόλοιπο που μιλάμε δεν μπόρεσε να το πάρει από την Super League, γιατί δεν ίσχυσε αυτή η εκχώρηση και έδωσε εντολή σε μένα τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, να προχωρήσει σε διάφορες ενέργειες που η πρώτη ήταν μία σχετική καταγγελία στην «Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ» για ανάκληση των δελτίων όχι μόνο αυτής της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και του καλοκαιριού.

Γιατί ναι μεν τότε δεν υπήρχε το χρέος στον Ρεκόμπα, αλλά υπήρχε αυτό στον Μπέλιτς και τον Λάτκα και άλλους παίκτες που εγώ θα προσκομίσω τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στην Επιτροπή. Πέρα όμως από αυτό ο Ρεκόμπα μου έχει δώσει εντολή να εισπράξω τα χρήματα με οποιονδήποτε τρόπο και θα καταθέσω αύριο αίτηση πτώχευσης της ΠΑΕ Πανιώνιος. Κάτι αντίστοιχο με αυτή που κατέθεσε η ΠΑΕ Πανιώνιος κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ για την οφειλή του Μάκου.

Γιατί ο Πανιώνιος μπορεί να είναι ο πρώτος διδάξας, αλλά από εκεί και πέρα δεν είναι μονά ζυγά δικά σου. Όταν κάνεις κάτι κατά της ΑΕΚ θα πρέπει να είσαι έτοιμος ότι θα υποστείς και εσύ τις ανάλογες ενέργειες».


Από τις δηλώσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου Ρεκόμπα κου Χατζηιωάννου ... Τώρα εμένα γιατί αυτές οι δηλώσεις περί ΑΕΚ και Μάκου και τα λοιπά με κάνουν ας πούμε έτσι απλοϊκά να σκέφτομαι ότι υπάρχουν πράγματα πέρα από τα συμφέροντα του πελάτη του κου δικηγόρου, που μάλλον δεν θα ωφεληθεί ιδιαίτερα από την πτώχευση του Πανιωνίου. Πόσο ενήμερος είναι άραγε ο πελάτης του και γιατί άραγε να επιδιώκει πέραν του δικού του θέματος να εμπλέξει τα θέματα Μπέλιτς και Λάτκα για να ανακαλέσει και τις μεταγραφές του καλοκαιριού ακόμα; Πόσο κακό έκανε ο Πανιώνιος στο Ρεκόμπα για να φθάνει σε τέτοιο σημείο αντεκδίκησης; Και αυτό το "όταν κάνεις κάτι κατά της ΑΕΚ, θα πρέπει να είσαι έτοιμος ότι θα υποστείς και εσύ τις ανάλογες ενέργειες" μοιάζει βγαλμένο μέσα από τους Original πιο πολύ όπως εκφράζεται. Τι να πει κανείς; Πάντως ο κος Γκλεζάκος εκ μέρους του Πανιωνίου, τουλάχιστον για το θέμα Λάτκα και Μπέλιτς, όπως άλλωστε γνωρίζαμε, αναφέρει ότι υπάρχουν ισχύοντες διακανονισμοί και κατ' επέκταση δεν γεννάται θέμα.
Θα άξιζε πάντως αν κάποιος μπορούσε να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τον Αλβάρο Ρεκόμπα... μετά τον τρόπο που εκφράσθηκε στις δηλώσεις του ο κος πληρεξούσιος δικηγόρος.

ΥΓ: Ας πει κάποιος εκεί στην ΠΑΕ, να μπαίνουν να βλέπουν και λίγο στο διαδίκτυο πριν πάνε για μεταγραφές. Στο transfermarkt να κοίταγαν θα έβλεπαν ότι ο Φόλαν είχε πολύ πρόσφατο τραυματισμό και εν γένει προβλήματα με τα γόνατα...


Injury history
Season from to Injury
10/11 30.10.2011 15.11.2011 Malleolar injury
08/09 22.11.2008 17.01.2009 Knee Problems

http://www.transfermarkt.co.uk/en/caleb-folan/profil/spieler_46816.html

ΥΓ2: Όσοι ενδιαφέρονται για την ιστορία πίσω από πρόσωπα και γεγονότα, ο κος Χατζηιωάννου ήταν τον Ιούλιο που μας πέρασε, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στην υπόθεση της συγχώνευσης της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ (του κου Ψωμιάδη) και της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ (http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1309880636.php), συγχώνευση που όχι μόνον δεν έγινε αλλά στα δικαστήρια οι εμπλεκόμενοι ισχυρίστηκαν ότι ούτε καν υπήρξε τέτοιος σχεδιασμός αλλά απλά διευκόλυνση για μετακόμιση της έδρας της Καβάλας. Επίσης ήταν ο νομικός σύμβουλος του γηραιού σε όλη την περιπέτειά του με την αδειοδότηση και εντέλει τον υποβιβασμό του. Τέλος αντίστοιχα περίπου πράγματα για οφειλές σε άλλο παίκτη που εκπροσωπεί, αναφέρει και για την ΑΕΛ.

ΥΓ3: ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
"...ο Κωνσταντίνος Τσακίρης με παρέμβασή του, κατέβαλε το ποσό των 32.500 ευρώ (το μισό ποσό της οφειλής), με αποτέλεσμα να τεθεί το πρόβλημα σε διαδικασία επίλυσης."

Ελέω του κου Τσακίρη φαίνεται να την σκαπουλάραμε πάλι. Για να δούμε...

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Πάλι πίσω στον Ντιμπαλά και ενώ ημιεπίσημα είχε ανακοινωθεί Φόλαν

Τελικά τα παιχνίδια των μάνατζερς δεν έχουν τελειωμό. Όπως και με τον Ντανιέλ Φερνάντεζ, την τελευταία στιγμή "έσβησε" η μεταγραφή Φόλαν γιατί αυξήθηκαν οι απαιτήσεις... Τώρα πως και γίνεται έτσι συνέχεια, δεν είναι ιδιαίτερα κατανοητό, αλλά εν γένει δύσκολα κάποιος εξηγεί με τη λογική τα όσα συνήθως γίνονται στο μάνατζμεντ των ποδοσφαιριστών. Ποιος ξέρει; Μπορεί οι μάνατζερς του Φόλαν να χρησιμοποίησαν τον Πανιώνιο, έχοντας κατά άλλη πιο ελκυστική ομάδα και συμβόλαιο για τον πελάτη τους. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.
Μιλάμε για παίκτη ...του εξαμήνου, που χρειάζεται το ρόστερ για πιθανή ανάγκη εναλλαγής στα φορ με τον Κούτσι γιατί η τύχη είναι πολυπλόκαμη... Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο Ντιμπαλά. Σίγουρα ο Φόλαν έχει καλύτερο βιογραφικό είναι και διεθνής αλλά ο Ντιμπαλά ξέρει τα Ελληνικά πράγματα και μπορεί να είναι εν τέλει πρακτικά υπέρτερο αυτό τοπλεονέκτημα. Σίγουρα δεν είναι κάποιο φόβητρο επιθετικός αλλά θεωρώ ότι όποιος και να είναι μπροστά, η ευθύνη της αποδοτικότητας είναι μισή και λιγότερο από μισή δική του. Στον Πανιώνιο πρέπει απαραίτητα να βελτιώσουμε και το άλλο μισό και βάλε, που αφορά την ανάπτυξη παιχνιδιού από τα χαφ.

Απ' ότι διαβάζω τελικά ο Πατρίκ Ντιμπαλά μπορεί να αποκτηθεί αν και μόνον αν επεκτείνει την περίοδο μεταγραφών η ΕΠΟ ... μάλλον δύσκολο ... εκτός και αν ξαναλλάξει του Φόλαν.

ΥΓ: Υπήρξε και περίπτωση ένστασης της Κέρκυρας για το μεταξύ μας αγώνα για να επωφεληθεί από την ύπαρξη πιθανών οφειλών του Πανιωνίου. Μάλιστα έτσι μάθαμε μετά από δηλώσεις του διευθυντή του Πανιωνίου, ότι υπάρχει και ζήτημα ...με το Ρεκόμπα... (είναι και αυτό λόγω διοίκησης Βεντούρη;;; Μάλλον έρχεται από αρκετά πιο πίσω και θέτει ξανά ζήτημα για το τι ΠΑΕ εν τέλει πήρε ο ερασιτέχνης). Στην κατάσταση την παρούσα πάντως έχει πολύ μεγαλύτερη το να ανταποκρινόμαστε στις οικονομικές μας οφειλές και να μην μας ξεφυτρώνουν νέες. Καλύτερα να μην πάρουμε κάποιον αν είναι να ξεπληρώσουμε ένα βραχνά και να αποφύγουμε συνέπειες. Και να ξέρουμε ότι "καλοθελητές" θα υπάρξουν ουκ ολίγοι, που θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν με κάθε τρόπο.

Κλήση σε απολογία για τη συμπεριφορά στον αγώνα με την Κέρκυρα. Αγώνας εναντίον της βίας στα γήπεδα τέτοιες κλήσεις ή εν τέλει μέθοδος προσπορισμού εσόδων;

Σε σχέση με άλλους αγώνες, στο ματς με την Κέρκυρα, το γήπεδο του Πανιωνίου ήταν ιδιαίτερα ήσυχο. Άντε και ακούστηκαν κάποιες όχι και πολύ εύηχες διαμαρτυρίες στον ανεκδιήγητο επόπτη στη θύρα. Άντε και αντηλλάγησαν λίγα Γαλλικά μετά παντομίμας μεταξύ Γκαλίνοβιτς και φιλάθλων. Τώρα το να καλείται σε ένα τέτοιο ματς σε απολογία ο Πανιώνιος για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του, μάλλον μοιάζει υπερβολή και πράξη προς άγραν προστίμων από την Ομοσπονδία που προάγει τα χρηστά ήθη των Ελλήνων. Και μοιάζει πια στην εποχή της κάρτας φιλάθλουιδιαίτερα παράλογο να τιμωρούνται με πρόστιμα οι σύλλογοι για τις συμπεριφορές οπαδών. Όχι ότι δεν πρέπει κάπως να συμμαζεύουμε κάποια ασυμμάζευτα των γηπέδων μας. Αλλά πως να το κάνουμε αν για τα Γαλλικά και τις "παντομίμες" του όποιου κύριου Χ πληρώνει συνέχεια η ομάδα αντί για τον κύριο, δεν έχει δείξει ο χρόνος πως ο κύριος Χ θα συγκινηθεί εν τέλει. Και να ανοίξουν ινστιτούτα εκμάθησης τρόπων και καλής συμπεριφοράς οι ΠΑΕ δεν το βλέπω να γίνεται εν καιρώ κρίσης.

Από τους πρώτους εδώ έχουμε πει πόσο βλαπτικές είναι οι συμπεριφορές με ρήψεις αντικειμένων κυρίως των οπαδών και για την εικόνα της ομάδας αλλά και τη δική μας, των φίλων της και βέβαια ιδιαίτερα για τις άδειες τσέπες της ΠΑΕ. Και σε άμεση προτεραιότητα ασκούμε δριμύτατη κριτική σε τέτοια συμβάντα και πάντα συμβουλεύουμε ότι πάνω από οπαδοί είμαστε φίλαθλοι αλλά και σαν οπαδοί αντιπροσωπεύουμε ένα σύλλογο με ιστορία και υπηρεσία στην αθλητική ιδέα και οφείλουμε όλα αυτά να τα σεβόμαστε με τη συμπεριφορά μας. Και η δίκαιη τιμωρία δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί. Αλλά κάθε τι έχει και ένα όριο και η ΕΠΟ συνήθισε για λόγους προσπορισμού να "ξεχειλώνει" αυτό το όριο και έτσι ο κύριος σκοπός που είναι η καταδίκη της βίας στα γήπεδα δεν προάγεται, μάλλον ευτελίζεται.
Επίσης κάποιοι κύριοι της διαιτησίας και ιδίως εκείνοι στις γραμμές του γηπέδου, ας κάνουν λίγο καλύτερα τη δουλειά τους αν δεν θέλουν να τ' ακούνε και μετά να γράφουν φύλλα αγώνα προς ιδίαν εξιλέωση και αντεκδίκηση. Δεν λέω ότι γίνεται επίτηδες αλλά τέρατα και σημεία βλέπουμε φέτος, ιδίως από τους βοηθούς. Και τα λεφτά, λεφτά. Μήπως δεν χρειάζονται μόνον πρόστιμα στις ομάδες για τις συμπεριφορές του κόσμου τους αλλά και πρόστιμα (και όχι αποκλεισμοί) για τους διαιτητές και τους βοηθούς; Και όσοι δεν αντέχουν τότε θα αδειάσουν τη γωνιά. Κακό δεν κάνει να φύγουν αυτοί που δεν μπορούν.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Το "καθαρό" πρωτάθλημα ...

Η επιλεκτική εξυγίανση και η "ποιοτική διαιτησία", παρέα. Ενδιαφέροντα στιγμιότυπα μπορείτε να δείτε εδώ.

Περί επιτρόπου και πληρωμής του χρέους κατά προτεραιότητα με τη ματιά στο 1938

"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο".

"Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση “η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους".


Το πρώτο απόσπασμα είναι από το υπόμνημα της Ελληνικής Κυβέρνησης το 1938 στο Διεθνές Δικαστήριο της κοινωνίας των Εθνών, που την πήγε η Societe Commerciale de Belgique γιατί η Ελλάδα δήλωσε ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της λόγω της εξαθλίωσης του λαού της, την επιβίωση του οποίου έθεσε σε προτεραιότητα.
Το δεύτερο απόσπασμα είναι από το υπόμνημα του Νομικού Εκπροσώπου της χώρας στο δικαστήριο.

Από το newsbeast.gr:

"Τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την τοποθέτηση μόνιμου επιτρόπου αρμόδιου για τη δημοσιονομική προσαρμογή προτείνουν οι Γερμανοί στις Βρυξέλλες και εισηγούνται ότι η χώρα πρέπει να παραχωρήσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας στα έσοδα και τις δαπάνες για να εξασφαλίσει το δάνειο 130. δισ. ευρώ...
H Αθήνα θα υποχρεωθεί να υιοθετήσει έναν νόμο (και όπως λένε οι Γερμανοί, το καλύτερο είναι να τον κατοχυρώσει συνταγματικά), που θα τη δεσμεύει σε μόνιμη βάση ότι τα κρατικά έσοδα θα κατευθύνονται πρώτα στην εξυπηρέτηση του χρέους. "

Όπως καταλαβαίνετε, αν γίνει αποδεκτό το Γερμανικό σχέδιο και να πεθαίνει και να πεινάει ο κόσμος εδώ, οι "Ελληνικές" κυβερνήσεις θα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες να πληρώνουν κατά προτεραιότητα τα χρέη των δανείων. Θέλουν απλά να μη βρεθεί κάποιος Μεταξάς ή κάποιος Κίρτσνερ να θυμηθεί το 1938 και την τότε απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Ο κος Παπαδήμος, την ικανότητα του οποίου να διαχειριστεί τα πράγματα αμφισβητούν με το περί Επιτρόπου αίτημα, τι λέει; Είναι δυνατόν να αποδεχθεί να συγκατατεθεί στην επίσημη θεώρησή του ως ανίκανου;

Και με όλα αυτά και με τα όσα βγαίνουν στη φόρα για την ΕΛ-ΣΤΑΤ αλλά και τα παλαιότερα, ΟΝΕ, απογραφές κλπ, είναι δυνατόν να μην γίνεται πλέον ούτε καν η θεώρηση περί "επαχθούς χρέους", τη στιγμή που ζητείται εθνική κυριαρχία και πληρωμή των χρεών από το λαό, ενώ τα χρέη σε κάποιο βαθμό (που αναζητείται το μέγεθός του) είναι φανερό ότι είναι κακόβουλο δημιούργημα συμφερόντων; Το "Μαζί τα φάγαμε" έχει βαθμίδες γιατί ναι κάποιοι έφαγαν τα ξεροκόμματα για να κάνουν τα στραβά μάτια αλλά υπάρχουν αυτοί που έφαγαν τις μερίδες του Λέοντος με τρόπο υποβολιμιαίο και εξυπηρετώντας εν τέλει όσα μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση και τα όσα αναζητούν να επακολουθήσουν.