Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η αξιοπιστία στη σύγχρονη πολιτική

Παραιτήθηκε λοιπόν ο Φάρατζ από το κόμμα του, το UKIP. Δεν περίμενε να κερδίσει το BREXIT και να βρεθεί στη θέση να εφαρμόσει τα όσα πρέσβευε (εδώ είναι η διαφορά με τους δικούς μας, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μην εφαρμόσουν τα όσα ευαγγελίζονται ή και ακόμα πιο προχωρημένα πια, να εφαρμόσουν τα αντίθετα).
Τώρα λέει πως θέλει τη ζωή του πίσω και πως δεν υπήρξε επαγγελματίας πολιτικός. Ευρώπη 21ος αιώνας. Ότι του κάτσει του καθένα λέει και κάνει και όλοι εμείς είμαστε δυστυχώς θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου γεμάτο από ανευθυνότητες, προχειρότητες και σαφώς και από συμφέροντα που δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, ιδίως όσο το κοινό αυτό καλό δεν εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντά τους. Δυτικός πολιτισμός ή ότι του φανεί του Λωλοστεφανή; Και οι θεατές ... παθητικοί, νιώθουν ανήμποροί και απελπισμένοι.

4 σχόλια :

  1. Εδώ κολλάει το τραγούδι των Sex Pistols'Anarchy in the UK'.
    H Αγγλία μπαίνει σε μια περίοδο πρωτόγνωρη.Ουδείς μπορεί να προβλέψει το τι θα συμβεί.Οι πρώτες συνέπειες δεν είναι θετικές,πιστεύω,για τους οπαδούς του Brexit.Σύγχυση και ανοργανωσιά κυριαρχούν.Σαν να πιάστηκαν απροετοίμαστοι.

    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να αξιλογήσουμε σωστά το brexit γιατί εμείς σκεπτόμαστε διαφορετικά και προσπαθούμε να τους κρίνουμε με το δικό μας τρόπο σκέψης. Μπορεί σε εμάς όλα αυτά να φαίνονται λαϊκίστικά, πρόχειρα, ανεύθυνα, από την άλλη κάποιοι από εμάς λένε ότι επιτέλους ο λαός έστω και ενστικτωδώς αντέδρασε στη κυριαρχία των οικονομικών συμφερόντων εις βάρος των λαών.
    Εγώ απλά λέω ότι η ιδιοσυγκρασία των Άγγλων (μαζί με όλα τα παραπάνω) έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι οι Άγγλοι ένα χαακτηριστικό δείγμα του συνόλου όσο αφορά τη στάση των Ευρωπαίων έναντι της Ευρώπης ή την αντιμετώπιση των πολιτικών ζητημάτων από τους πολιτικούς. Επομένως, ίσως να είναι λίγο αυθαίρετες οι εκτιμίσεις μας, γι αυτό και ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ήθελα να κ΄ρινω τόσο το BRexit όσο το Φάρατζ και τους ομοίους του. Όντως οι Βρεταννοί (οι άγγλοι περισσότερο) έχουν ιδιαιτερότητες. Νομίζω πάντως ότι κυρίως για αυτή τη χώρα, τα προβλήματά της δεν ήταν τόσο λόγω ΕΕ όσο λόγω παγκοσμιοποίησης και της απόφασης να στρέψει από τη Θάτσερ κυρίως και μετά την οικονομία της πλήρως στις υπηρεσίες. Κάποιους αυτό ωφέλησε πολύ αλλά μάλλον τους πολλούς και τους πιο αδύναμους, όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα ότι η παγκοσμιοποίηση είναι το μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε ως πολίτες γιατί η ελεύθερη μεταφορά προϊόντων, κεφαλαίων και εργαζόμενων, έχει καταστρέψει τις εργασιακές συνθήκες και έχει μεταφέρει τον πλούτο της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής στην ανατολή.
      Αυτό είναι όμως και το πρόβλημα της ΕΕ που με εξαιρέσεις έχει αποβιομηχανοποιηθεί.
      Δεν είμαι ότι η ΕΕ θα καταφέρει να απαντήσει στο παραπάνω πρόβλημα γιατί τα έντονα ρεύματα της φιλελευθεροποίησης δεν αφήνουν χώρο στοο κοινωνικό κράτος. Υπάρχει και έντονος λαϊκισμός που δεν αφήνουν να φανούν καθαρά τα προβλήματα, ίσως γιατί δεν θέλουν να τα φέρουν στο προσκήνιο.

      Διαγραφή