Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Καρίμ Ανσαριφάντ



«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός διεθνής επιθετικός, που θα αγωνίζεται για τα δύο επόμενα χρόνια με την φανέλα του Ιστορικού με το νούμερο 11, αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Ισπανική Οσασούνα και αναμένεται από αύριο να ενσωματωθεί στις προπονήσεις του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και να τεθεί στην διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει γεννηθεί στις 3 Απριλίου 1990 και αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα του Ιράν 47 φορές (7 γκολ). Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του, η συμμετοχή στο μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Σαΐπα με την οποία σε 125 συμμετοχές πέτυχε 55 γκολ.

Στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Περσέπολις, ενώ πριν την μετακόμισή του στην Οσασούνα, αγωνίστηκε και στην Τράκτορ. Συνολικά στην καριέρα του, μετράει 198 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες και έχει σκοράρει 77 φορές».

ΣΧΟΛΙΟ: Ας ελπίσουμε ότι κάτι έχει δει ο Ουζουνίδης στον ποδοσφαιριστή γιατί στο βιογραφικό του είναι σημαντικό ότι στην Οσασούνα όσο έπαιξε, δεν έβαλε γκολ. Αλλά ας μην το γκρινιάζουμε... Αλλο Ισπανικό πρωτάθλημα. Αλλο Super League. Πάντως σημαντικό είναι να τον προσέξουμε στο Ραμαζάνι, που οι Μουσουλμάνοι παίκτες εμφανίζονται αδύναμοι λόγω νηστείας. Το έχουμε δει στο παρελθόν και στο Πανιώνιο. Ας ευχηθούμε καλορίζικος και για μας και για τον εαυτό του, αφού του δίνεται μια ευκαιρία έστω και στην δευτεροκλασάτη ποδοσφαιρικά Ελλάδα, να δείξει κάτι καλό επί Ευρωπαϊκού εδάφους.

4 σχόλια :

  1. Νομίζω ότι εξίσου σημασία με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες έχει και το κατά πόσο είναι εφικτή η προσαρμογή του. Υπάρχει άραγε Ιρανός ποδοσφαιριστής που να έκανε καριέρα στην Ευρώπη? Θυμάμαι πολλούς Αιγυπτιους παικαταράδες ο Μαγκνί ο δικός μας ο Μαγκντι του ΠΑΟΚ οι Χασάν. Κανείς δεν έκανε καριέρα στην Ευρώπη. Οι Αλβανοί επίσης σπάνια προσαρμόζονται. Οι Ρώσοι δύσκολα κάνουν καριέρα ακόμα και στη χώρα τους. Ο Τζιμπούρ για παράδειγμα σούπερ παικταράς με καριέρα δυσανάλογη της αξίας του.

    Οι σοβαρές ποδοσφαιρικές εταιρίες όταν θέλουν να επενδύσουν σε παίκτες πάνε στη Λατινική Αμερική. Σάββατο έρχονται Κυριακή αρχίζουν τα γκολ. Αν θέλεις ατραξιόν πας εκεί που ήθελε να ψάξει ο Κιντής αλλα τον πρόλαβε η φυγή του Τσακίρη.

    Τα παραπάνω αποτελούν επισημάνσεις ενός απλού φιλάθλου χωρίς καμμία διάθεση κριτικής στην ΠΑΕ Πανιώνιος της οποίας άλλωστε δεν αποτελώ πελάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαχταβίκια (Αμβούργο)
    Καρίμι (Μπάγιερν)
    Αλί Νταει (Μπάγιερν)
    έτσι πρόχειρα

    Οι Ιρανοί δεν είναι άραβες, οπότε δεν μπαίνουν στην κατηγορία αυτών που αναφέρεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω τι καριέρα έκαναν αυτοί σε σχέση με την ποδοσφαιρική αξία τους. Μπορεί πράγματι οι Ιρανοί να είναι άνθρωποι που μπορούν να προσαρμοστούν και να αποδώσουν σε μία επαγγελματική ομάδα της Ευρώπης, Το ζήτημα είναι ότι είναι λάθος μία ΠΑΕ να αξιολογεί ένα ποδοσφαιριστή μόνο από το πόση μπάλα ξέρει, ειδικά αν αυτή δεν έχει χρήματα για να διορθώσει τυχόν αποτυχία στην επιλογή. Μακάρι να διαπρέψει ο παίκτης του Πανιωνίου και είναι σίγουρο ότι αν συμβεί αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτό που θα προκαλούσε ένας ευρωπαίος ή λατινοαμερικάνος με ανάλογη απόδοση. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία σε επαγγελματικό επίπεδο μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας και τρόπου σκέψης είναι προβληματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήμασταν λάθος στις επιφυλάξεις μας...γιατί όταν καείς στο χυλό (επί Τσακίρη κυρίως), φυσάς και το γιαούρτι.
    Ο Καρίμ αποδείχτηκε σημαντικό χαρτί στον Πανιώνιο του 2015-16

    ΑπάντησηΔιαγραφή