Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Περί επιτρόπου και πληρωμής του χρέους κατά προτεραιότητα με τη ματιά στο 1938

"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο".

"Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση “η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους".


Το πρώτο απόσπασμα είναι από το υπόμνημα της Ελληνικής Κυβέρνησης το 1938 στο Διεθνές Δικαστήριο της κοινωνίας των Εθνών, που την πήγε η Societe Commerciale de Belgique γιατί η Ελλάδα δήλωσε ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της λόγω της εξαθλίωσης του λαού της, την επιβίωση του οποίου έθεσε σε προτεραιότητα.
Το δεύτερο απόσπασμα είναι από το υπόμνημα του Νομικού Εκπροσώπου της χώρας στο δικαστήριο.

Από το newsbeast.gr:

"Τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την τοποθέτηση μόνιμου επιτρόπου αρμόδιου για τη δημοσιονομική προσαρμογή προτείνουν οι Γερμανοί στις Βρυξέλλες και εισηγούνται ότι η χώρα πρέπει να παραχωρήσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας στα έσοδα και τις δαπάνες για να εξασφαλίσει το δάνειο 130. δισ. ευρώ...
H Αθήνα θα υποχρεωθεί να υιοθετήσει έναν νόμο (και όπως λένε οι Γερμανοί, το καλύτερο είναι να τον κατοχυρώσει συνταγματικά), που θα τη δεσμεύει σε μόνιμη βάση ότι τα κρατικά έσοδα θα κατευθύνονται πρώτα στην εξυπηρέτηση του χρέους. "

Όπως καταλαβαίνετε, αν γίνει αποδεκτό το Γερμανικό σχέδιο και να πεθαίνει και να πεινάει ο κόσμος εδώ, οι "Ελληνικές" κυβερνήσεις θα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες να πληρώνουν κατά προτεραιότητα τα χρέη των δανείων. Θέλουν απλά να μη βρεθεί κάποιος Μεταξάς ή κάποιος Κίρτσνερ να θυμηθεί το 1938 και την τότε απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Ο κος Παπαδήμος, την ικανότητα του οποίου να διαχειριστεί τα πράγματα αμφισβητούν με το περί Επιτρόπου αίτημα, τι λέει; Είναι δυνατόν να αποδεχθεί να συγκατατεθεί στην επίσημη θεώρησή του ως ανίκανου;

Και με όλα αυτά και με τα όσα βγαίνουν στη φόρα για την ΕΛ-ΣΤΑΤ αλλά και τα παλαιότερα, ΟΝΕ, απογραφές κλπ, είναι δυνατόν να μην γίνεται πλέον ούτε καν η θεώρηση περί "επαχθούς χρέους", τη στιγμή που ζητείται εθνική κυριαρχία και πληρωμή των χρεών από το λαό, ενώ τα χρέη σε κάποιο βαθμό (που αναζητείται το μέγεθός του) είναι φανερό ότι είναι κακόβουλο δημιούργημα συμφερόντων; Το "Μαζί τα φάγαμε" έχει βαθμίδες γιατί ναι κάποιοι έφαγαν τα ξεροκόμματα για να κάνουν τα στραβά μάτια αλλά υπάρχουν αυτοί που έφαγαν τις μερίδες του Λέοντος με τρόπο υποβολιμιαίο και εξυπηρετώντας εν τέλει όσα μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση και τα όσα αναζητούν να επακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου