Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τον "έκραξαν"...

Πήγε να παρουσιάσει τα μεγαλουργήματά του ο περιώνυμος Τόμσεν στο LSE, για να βγουν και άλλοι Τόμσεν να διαιωνίσουν το έργο του, αλλά δέχθηκε κράξιμο περιποιημένο. Είναι προφανές ότι ο ιδιοφυής κομισάριος του ΔΝΤ μεγαλουργεί δημιουργώντας καταστάσεις υφεσιακής κακοήθειας και πολλαπλασιάζοντας τα χρέη των χωρών που αναλαμβάνει να διαχειριστεί. Δεν θέλω να παραβλέψω τις εγχώριες αστοχίες και ανικανότητες αλλά θα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση να έλεγε στις ομιλίες του ο κος Τόμσεν παραδείγματα επιτυχημένων εργασιών του. Έχω την εντύπωση ότι αν ο κος Τόμσεν δούλευε σε μια ιδιωτική εταιρία, το δείγμα της εργασίας του θα αξιολογείτο προς απόλυση.

Και καλό είναι να είναι πιο ακριβής. Αυτή τη στιγμή η αναλογία κατώτερου μισθού Ελλάδος και Βουλγαρίας δεν είναι 5 αλλά 3,83 και για τους νέους κάτω από 3,5. 148 Ευρώ είναι ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία και 568 στην Ελλάδα. Για τους νέους 511 Ευρώ. Ας ρωτήσει όμως ο πολύς κος Τόμσεν πόσο πάει η βενζίνη στη Βουλγαρία και πόσο πουλάνε 1 μπουκάλι γάλα εκεί ή ένα καρβέλι ψωμί ή 1 κιλό μήλα. Να σημειώσω ότι ο κατώτατος μισθός σε όλη την Ευρώπη είναι αυτός της Βουλγαρίας. Επίσης δεν μας λέει ο κος Τόμσεν πως θα επιτύχει παράλληλα εσωτερική υποτίμηση, ανάπτυξη μαζί με τα φορολογικά χαράτσια στα οποία συναινεί για να μειώσει δραστικά το δημόσιο έλλειμμα. Αν εφαρμόσεις ένα χημειοθεραπευτικό φάρμακο σε έναν καρκινοπαθή πρέπει να γνωρίζεις τις δόσεις που χρειάζονται στην περίπτωσή του και για τη σωματική του κατατομή ειδάλλως αντί να επιτύχεις ύφεση της ασθένειας, θα ξαποστείλεις τον ασθενή. Χρησιμοποιώ και εγώ το παράδειγμα από την Ιατρική όπως το τέως αφεντικό του Τόμσεν, ο Ντομινίκ Στρος Καν. Επίσης κε Τόμσεν, δεν βλέπω να ευδοκιμεί και πολύ η χώρα-πρότυπο σας η Βουλγαρία, γιατί υπάρχουν άλλοι πιο "ανταγωνιστικοί" ακόμα κατά Ασία μεριά.

ΥΓ: Έχω γλωσσολογικές απορίες. Μην το διασυνδέσετε με την υπόλοιπη ανάρτηση (αν δεν θέλετε...). Από wiktionary:

Στόκος: εύπλαστη μάζα από μείγμα ασβεστολιθικής σκόνης και λινελαίου, που γίνεται σκληρή όταν μείνει στον αέρα. Xρησιμοποιείται για να κλείνει μικρές ρωγμές ή για να καλύπτει μικρές ανωμαλίες σε μια επιφάνεια (τοίχο).

6 σχόλια :

  1. Αυτός τουλάχιστον είχε ένα σχέδιο έστω και αποδεδειγμένα ηλίθιο ή και ύποπτο για την "διάσωση" της Ελλάδας. Οι δικοί μας πολιτικοί δεν είχαν να αντιπροτείνουν τίποτα. Κανένα σχέδιο. Αυτούς που εμείς ψηφίζουμε. Μου είναι δύσκολο λοιπόν να τα βάζω με τον Τόμσεν τους γερμανούς τους γάλλους και όποιον άλλο, όταν σε αυτή τη χώρα η πληγή είναι τα ζόμπι που εμείς ψηφίζουμε.

    Για όσους δεν το πιστεύουν ας κάνουν μια βόλτα στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" να δούνε πως κατασπαράσονται τα χρήματα του ΕΣΠΑ σε βλακείες ή στην καλύτερη περίπωση σε πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνουμε και που πολλοί από αυτούς έχχουν σοβαρές σπουδές και διάθεση για προσφορά. Η επόμενη κυβέρνηση θα κάνει ίσως το τελευταίο ξέσκισμα και δεν έχουν λόγο να ασχοληθούν με τίποτε άλλο εκτός από αυτό.

    Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές και ένα σχέδιο για την διάσωση της χώρας δεν έχουμε ακούσει.
    Ας αρκεστούμε λοιπόν στις εμπνεύσεις του Τόμσεν διότι εμείς σαν χώρα δεν έχουμε να παρουσιάσουμε ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να ξέρω ποιές είναι οι πηγές των ελλήνων "δημοσιογράφων". Παντελής απουσία "κραξίματος", αποδοκιμασίας, ή ελλήνων φοιτητών στο διεθνή τύπο. Ως συνήθως, κάποια πράγματα είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση...

    Αναζήτηση σε Google News για το εν λόγω συμβάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως φαίνεται και στο video του Link, η αποδοκιμασία είναι σαφώς μετά από το τέλος μιας εκδήλωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δουλειά του Τόμσεν είναι να βρίσκεις λύσεις που θα οδηγούν σε οικονομική ανάκαμψη προβληματικές χώρες και ως προς αυτό κρίνεται όπως και ως προς την ακρίβεια των λόγων του στην περιβόητη ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο. Όπως έγραψα και στην ανάρτηση, η οιεσδήποτε ευθύνες Τόμσεν δεν απαλλάσουν των ευθυνών τους τόσο τους Έλληνες πολιτικούς όσο και πολλούς εξ ημών που χαρακωμένοι πίσω απλό συντεχνιακά και προσωπικά συμφέροντα, τα βάλαμε πάνω από την κοινωνική πρόοδο και σταθερότητα για δεκαετίες τώρα.

    Η αναφερόμενη σε σχόλιο, παντελής έλλειψη εγχωρίου σχεδίου, είναι παραπάνω από αληθινή και το καίριο ζήτημα στην παρούσα φάση. Κανένας στόχος, καμιά κατεύθυνση. Και τι απομένει. Απλά η προσπάθεια να εφαρμόσουμε το Μνημόνιο που όμως από μόνο του το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει είναι η καλύτερη επιστροφή των δανείων στους δανειστές μας.

    Το μόνον που φαίνεται να λειτουργεί ως τώρα εγχωρίως είναι η δυναμική των πραγμάτων. Για παράδειγμα σημειώνεται μια τάση νέων και λιγότερο νέων να επιστρέψουν σε χωριά και ύπαιθρο για να έχουν τουλάχιστον την όποια αγροτική απασχόληση και το χαμηλότερο κόστος ζωής.

    Είναι λυπηρό ότι κάνουμε απλά εκλογές για να εκτονώσουμε τον κόσμο χωρίς καμιά προοπτική, χωρίς τίποτα. Χωρίς προσδοκίες και ελπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλος φίλοι μου το ότι υπάρχει το χάλι το μαύρο από πάρτη μας δεν σημαίνει ότι πρέπει ο όποιος Τόμσεν να αλωνίζει ρίχνοντάς με την αρωγή του πολιτικού προσωπικού σε δυσμενέστερη κατάσταση από αυτήν που φέραμε τους εαυτούς μας και στερώντας την όποια ελπίδα ανάκμψης σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ευχαριστώ όλους σας για τα σχόλιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή